1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. Tallinn Coffee Festival toimub juba viiendat korda
Tallinn Coffee Festival toimub juba viiendat korda

Tallinn Coffee Festival toimub juba viiendat korda

3.-4. septembrini on Tallinn jälle kohvilõhnaline, sest Kultuurikatlas saavad kokku nii kohvieksperdid kui ka -nautlejad 5. Tallinn Coffee Festivalil.

„Kohv on paljude jaoks esimene asi, mille järele hommikul käsi sirutub. Muidugi võiks see alati ka maitseelamusi pakkuda ja just sellepärast meie üritust nii palavalt oodataksegi – kohv ei jäta pea kedagi külmaks,“ kinnitab festivali peakorraldaja Kennet Sarv. “Kohal on nii kodumaised kui ka välismaised kohvieksperdid ja röstikojad ehk tegemist on suurepärase võimalusega end uudistoodetega kurssi viia ja uute maitsetega tutvuda.”

Festivalil on väljas väga rikkalik valik kohvisorte ja -seadmeid, aga ka teesid, kakaosid ja muid jooke – teiste hulgas näiteks üha populaarsemaks muutuv mustast pässikust valmistatav rüübe. Lisaks saab nautida tänavatoitu, kondiitritooteid ja inspireerivat atmosfääri.

Mõlemal festivalipäeval toimuvad kohvivõistlused, kus mitmekümne osaleja hulgast selgitatakse välja parimatest parimad kahel alal: latte art ehk piimakujundite valamine ja cupping ehk maitsmine. Lisaks kodumaistele kogenud ja ka alles alustavatele baristadele on võistlustulle astumas mitmeid lätlasi, kes siinset meistritiitlit ihaldavad.

Hetkel on nii osalejate kui ka külastajate turvalisus äärmiselt oluline. Seetõttu kontrollitakse sissepääsul inimeste negatiivset testitulemust, COVID-19 haiguse läbipõdemist või COVID-19 vaktsineerimiskuuri läbimist. „Soovime, et külastajad saaksid üritust täiel määral nautida ja keskenduda kõige olulisemale – kohvile,“ lisab Sarv. „Arvestame kõikide soovituste ja tingimustega, mis ürituse toimumise hetkel on terviseameti kehtestatud ja palume festivalile tulla vaid neil, kel tervis korras.“

Kuni 12-aastased lapsed saavad üritusele tasuta, kui on koos täiskasvanuga. Festivali korraldab Profexpo.

Head Uudised GoodNews