1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. Tallinn Coffee Festivalil hakkavad mõõtu võtma kohvieksperdid
Tallinn Coffee Festivalil hakkavad mõõtu võtma kohvieksperdid

Tallinn Coffee Festivalil hakkavad mõõtu võtma kohvieksperdid

Tallinn Coffee Festivalil selguvad traditsiooniliselt parimad kodumaised kohvieksperdid.

“Täna avanes ürituse veebilehel registreerimine,” ütles võistluste koordinaator Rene Õuemets. “Kindlasti lisab sellisel väljakutsel osalemine kuhjaga vajalikke kogemusi ning võidu korral saavutatud tiitel ka enesekindlust ja muidugi tunnustust.”

24. aprillil saab võistelda võistlustel Estonian Cupping Championship ja Licor 43 Bartenders and Baristas Challenge, 25. aprillil leiab aset vaatemänguline Estonian Latte Art Throwdown.

Kohvimaitsmise võistlusel asetatakse iga võistleja ette kaheksas grupis kolm tassi kohvi, millest kaks täiesti identsed ja kolmas erinev. Lõhna- ja maitsetaju, tähelepanu ja kogemusi kasutades peavad võistlejad eristama üksiku kohvi võimalikult kiiresti. Loeb nii täpsus kui ka kiirus.

Alkoholi sisaldavate kohvikokteilide võistlus on mõeldud nii baristadele kui ka baarmenitele. Võistlejate ülesandeks on valmistada kuus kokteili, millest kaks on tehtud etteantud Spanish Coffee 43 kokteili retsepti järgi. Lisaks tuleb valmistada neli autorijooki, kus võib fantaasial lasta vabalt lennata.

Piimakujundite valamise võistlusel tuleb loosiga tõmmatud kujund võimalikult täpselt ja kiirelt kohvile valada. Võistlus on üles ehitatud kohamängumeetodil: võisteldakse paarides, igast võistluspaarist parim läheb edasi järgnevasse vooru.

Head Uudised GoodNews