1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tallinn pikendas esimese haiguspäeva toetuse maksmise perioodi
Tallinn pikendas esimese haiguspäeva toetuse maksmise perioodi

Tallinn pikendas esimese haiguspäeva toetuse maksmise perioodi

Tallinna linnavolikogu otsustas tänasel istungil pikendada esimese haiguspäeva toetuse maksmist järgmise aasta 31. maini. Tallinn maksab esimese haiguspäeva eest toetust 30 eurot väljastatud haiguslehe alusel.

Linnavolikogu esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul on esimese haiguspäeva hüvitis oluline viiruse leviku pidurdamiseks. „Nagu näeme, ei ole koroonaepideemia veel kaugeltki möödas. Kuna enamik nakatumisi toimub koolis ja töökohal, siis on haigustunnuste korral või lähikontaktsena vajalik kohe koju jääda. Esimese haiguspäeva hüvitamine aitab sellele eesmärgile kaasa,“ ütles Ossinovski. „Tegelikult oleks oluline, et vähemalt koroonahaiguse puhul oleks haigusleht üleriigiliselt kompenseeritud esimesest päevast ja täies mahus, ent paraku ei ole riik seda vajalikku otsust teinud,“ lisas ta.

Tallinn on maksnud toetust esimese haiguspäeva hüvitamiseks alates selle aasta 25. märtsist. Toetust saavad taotleda tallinlased, kellele on haigusleht välja kirjutatud haigestumise, tema suhtes kehtestatud karantiini või raseduse ajal haigestumise tõttu.

Toetuse saamiseks peab inimene olema registreeritud Tallinna elanikuks. Taotlus esitatakse peale haiguslehe lõppemist ja haigusraha väljamaksmist. Hüvitise taotlust saab esitada linna e-teeninduses 24 tundi pärast seda, kui haigusleht on haigekassa poolt lõpetatud ja haigekassa on teinud väljamakse. Haigekassa märgib haigusraha makstuks järgmise tööpäeva jooksul peale väljamakse jõudmist panka.

Kui e-teeninduse kasutamine ei ole võimalik, siis saab taotluse esitada ka e-kirja teel elukohajärgse linnaosa valitsuse sotsiaalhoolekande osakonnale või elukohajärgse linnaosa valitsuse teenindussaalis. E-kirjaga esitatud taotlus peab olema allkirjastatud digitaalselt. E-keskkonda saab siseneda riigi autentimisteenuse kaudu: ID-kaardi, mobiil-ID, Smart-ID ja EU eID-ga.

Head Uudised GoodNews