1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tallinna keskkonnasõbraliku liikumise kuu väärtustab tervislikku eluviisi
Tallinna keskkonnasõbraliku liikumise kuu väärtustab tervislikku eluviisi

Tallinna keskkonnasõbraliku liikumise kuu väärtustab tervislikku eluviisi

1. septembril algab Tallinnas keskkonnasõbraliku liikumise kuu, mille eesmärk on suurendada inimeste keskkonna- ja liiklemisteadlikkust. Eesti Vabariigi sajandal aastal pühendatakse rohkem tähelepanu ka terviseteadlikkuse suurendamisele ja tervisliku eluviisi edendamisele. Juba seitsmendat aastat tähistatava keskkonnasõbraliku liikumise kuu tippsündmuseks saab autovaba päev 22. septembril, mille raames korraldatakse Eesti Tervisemess – Liikuma!

Abilinnapea Züleyxa Izmailova sõnul toimub Tallinnas septembri jooksul üle 60 ettevõtmise. „Keskkonnasõbraliku liikumise kuu raames toimub erinevaid keskkonnahariduslikke üritusi, suur osa neist seab fookusesse just meie igapäevased liikumisharjumused.  Teadvustades, et on olemas keskkonna- ja rahakotisõbralikumaid, tervislikumaid ja osadel puhkudel ka kiiremaid võimalusi liiklemiseks, muutub ehk meie liikluskultuur ka vähem autokeskseks,“ arvab abilinnapea.

Start keskkonnasõbraliku liikumise kuule antakse 1. septembril kell 12 Uue Maailma tänavafestivalil. Sel päeval ja ka järgmisel päeval tegutseb seal oma programmiga Prügihunt, kes õpetab nii lapsi kui ka täiskasvanuid prügi sorteerima. Festivalil toimub ka taaskasutuslaat.

Septembris toimuvad keskkonnasõbraliku liikumise kuu üritused kõikides linnaosades, sh kepikõnnitreeningud, spordi-, tervise- ja teabepäevad. 7.-9. septembrini toimub Tallinna Maraton. Teisipäeviti toimuvad ratastooli-curlingu päevakud Invaspordiklubi Parasport ettevõtmisel. Kolmapäeviti korraldab Kristiine linnaosa valitsus välitreeningud Löwenruh’ pargis. Keskkonnasõbraliku liikumise  kuu maskott Snupsi külastab septembri jooksul Kesklinna lasteaedu. 29 kooli juurde paigaldatakse jalgrattahoidlad, et edendada laste ja õpetajate seas jalgrattasõitu kui keskkonnasõbralikku liikumisviisi. Euroopa liikuvusnädala raames toimub 21. septembril kell 17 õppematk Astangul Tallinna Keskkonnaameti looduskaitse juhtivspetsialisti Tõnu Laasi juhtimisel.

Kuu tippsündmuseks on autovaba päev, mis korraldatakse Euroopa liikuvusnädala (European Mobility Week) raames. Tänavu toimub autovaba päev 22. septembril kell 10-17 kesklinnas Vabaduse platsil ja Kaarli puiesteel koos Eesti Tervisemessiga – Liikuma! Tervisemessi missiooniks on suurendada Eesti rahva terviseteadlikkust. Tervisemess on koguperesündmus, mida on oodatud külastama kõik huvilised.

Autovabal päeval suletakse autoliikluseks Kaarli pst Tõnismägi/Toompea ristmik kuni Pärnu maanteeni. Antakse start iga-aastasele populaarsele orienteerumisvõistlusele ühistranspordiga. Samuti toimub tänaval palju erinevaid võistlusi ja kohal on ka Snupsi. Autovabal päeval saab osa võtta ajaloomatkast ja jalgrattaretkest.

Head Uudised GoodNews