1. Avaleht
  2. Tervis
  3. JOO VETT I Tallinna linn kutsus ettevõtjaid üles jagama kuuma ilmaga tasuta joogivett
JOO VETT I Tallinna linn kutsus ettevõtjaid üles jagama kuuma ilmaga tasuta joogivett

JOO VETT I Tallinna linn kutsus ettevõtjaid üles jagama kuuma ilmaga tasuta joogivett

Tallinn kutsus pealinna toitlustusasutusi ja kaubanduskeskuseid üles jagama soovijatele tasuta joogivett, kuna ilmaolud on kriitiliselt kuumad ja palavus jätkub ka lähipäevadel. Lisaks saab janu kustutada üle linna paiknevates avalikes Tallinna Vee veevõtupunktides, vahendas Tallinn.ee.

Abilinnapea Aivar Riisalu sõnul on ekstreemse õhusoojaga vee manustamine kriitilise tähtsusega. „Kuna ka lähipäevadel püsivad kuumakraadid kõrgelt üle harjumuspärase, on kuumarabanduse ja muude tervisemurede vältimiseks ülioluline, et organism ei jääks vedelikupuudusesse. Seetõttu tuleb kuumaga kindlasti tarbida piisavalt vett. Kutsume oma häid partnereid üles, et võimalusel oleks kosutav joogivesi – miks mitte meie linna kvaliteetne kraanivesi – soovijatele kergesti kättesaadav,“ sõnas Riisalu.

Linn koos Tallinna Veega algatas mais kampaania „Pakume kraanivett“, mis kutsub toitlustusettevõtteid üles tegema keskkonnasõbralikke valikuid ja pakkuma pudelivee asemel kraanivett. Kokkuleppega on liitunud juba 27 Tallinna söögikohta, kelle uksel on vastav kleebis. Nimekiri toitlustusasutustest on toodud kodulehel.

Tallinna linnaruumis on ka kaheksa avalikku veevõtupunkti, mis paiknevad üle linna. Avalikud Tallinna Vee veevõtukohad, kus saab värske kraaniveega janu kustutada, asuvad Viru tänaval, Harju tänaval, Politseipargis, Järvevana tee kergliiklusteel, Kadriorus, Kalaranna teel, Taani kuninga aias ning Löwenruh pargi lähistel Algi tänaval. Avalikest joogiveekraanidest voolab kontrollitud kvaliteediga joogivesi, mis sobib hästi janu kustutamiseks. Tallinna avalikud joogipunktid on leitavad veebikaardilt.

Head Uudised GoodNews