1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tallinna lõpuklasside noormeestele tehakse eksamite-eelne vererõhukontroll
Tallinna lõpuklasside noormeestele tehakse eksamite-eelne vererõhukontroll

Tallinna lõpuklasside noormeestele tehakse eksamite-eelne vererõhukontroll

Tallinna koolides algas 9. ja 12. klasside noormeeste südametervise kontroll.

Sihtasutuse Tallinna Koolitervishoid juhi Kädi Lepa sõnul loodetakse kolme päevaga hinnata ligi 3500 noormehe vererõhu näitu, et avastada võimalikud riskitegurid. Lisaks on paljud kooliõed otsustanud teha muid terviseteste ja kontrollida meesõpetajate tervisenäitajaid.

“Otsustasime sellel südamekuul keskenduda lõpuklasside noormeestele. Täieliku tervisekontrolli läbiviimine on väga mahukas ja kuna uuringud näitavad, et mehed kannavad tervise eest vähem hoolt, soovime kooliõdedega teadlikkust kasvatada,” rääkis Lepp.

“Pärast vererõhu kontrolli annab kooliõde õpilastele tagasisidet ja jagab soovitusi, kuidas hoida südame tervis korras. Üks lihtsamaid viise on tund aega mõõdukat liikumist iga päev värskes õhus. See parandab südame ja veresoonkonna tööd, paraneb ka ajuvereringet ja aitab kaasa õppimisvõimekusele,” lisas Lepp.

Kooliõed on õpilastele tervisenõustamisega abiks nii igapäevases koolielus kui ka pingelisematel perioodidel, nagu eksamite eel, et võimalikult aegsasti avastada terviseriske. Regulaarse tervisekontrolliga hindavad kooliõed õpilaste tervist, sh kontrollivad vererõhu näitu 1., 3., 7. ja 11. klassis.

Tänavu 15. tegevusaastat tähistav Tallinna Koolitervishoid on Eesti suurim kooliõdesid ühendav organisatsioon, kus töötab ligi 80 kooliõde.

Head Uudised GoodNews