1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. TALLINNA RESTORANIDE NÄDAL I 37 restorani pakuvad soodsa hinnaga hõrke roogasid
TALLINNA RESTORANIDE NÄDAL I 37 restorani pakuvad soodsa hinnaga hõrke roogasid

TALLINNA RESTORANIDE NÄDAL I 37 restorani pakuvad soodsa hinnaga hõrke roogasid

11.-17. juunini toimub Tallinna Restoranide Nädal, mille raames pakub 37 pealinna restorani võimalust soodsa hinnaga nautida hõrke roogasid ja hubast miljööd.

Esimest korda toimus see üritus juba 2011. aastal, mil Tallinn oli Euroopa kultuuripealinn. „Osalevate restoranide tase ja kvaliteet on püsinud kümne aasta jooksul väga kõrge. Tallinna kui atraktiivse toidunautlemise sihtkoha maine ei ole ilmselt kellelegi üllatuseks. Ma usun, et restoranidenädalast osavõtjate ootus maitseelamuste järele on tänavu suurem kui varasematel aastatel ja restoranipidajatel külastajate üle veelgi suurem rõõm. Soovime, et nii kohalikud elanikud kui ka Tallinna külastavad turistid tunneksid, et nad on personaalselt kutsutud nautima Tallinna restoranide professionaalset taset ja külalislahkust. Linn on restoranidenädalat läbi aastate toetanud just seetõttu, et anda omalt poolt kohalikele restoranidele tuge ja pealinna einestamiskultuurile hoogu juurde,“ sõnas Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

„Ebatavalise aasta puhul toimub restoranidenädal sel korral märtsi asemel juunis, et anda suvehooajale meeleolukas avapauk. Ei ole saladus, et epideemia avaldas restoranidele suurt mõju ning toitlustussektor vajab abi taastumisel ja taaselavdamisel. Rõõmustame selle üle, et osalevaid restorane, kes on tulnud keerukast olukorrast välja, on kõigest hoolimata endiselt palju. Kümme aastat menukat kampaaniat on juba päris arvestatav traditsioon ja külastajate huvi räägib iseenese eest,“ rääkis restorani- ja hotellipidaja ning MTÜ Tallinn Restaurant Week juhatuse liige Martin Breuer.

Restoranidenädalat ajendas korraldama kahe restoranipidaja algatus Tallinna restoranide kõrget taset laiemale avalikkusele tutvustada. Restoranidenädala eesmärk on elavdada kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurielamuse ja suhtlemise võimalust. Nädala raames pakutakse kokku rohkem kui 20 000 kliendile erakordse hinnaga lõuna- ja õhtusööke kahes hinnakategoorias: lõunasöök 10 eurot ja õhtusöök 20 eurot / lõunasöök 15 eurot ja õhtusöök 30 eurot. Söögikorrad pakutakse välja komplektmenüüdena, mis pärinevad restoranide tavapärasest à la carte menüüst ning esindavad iga restorani olemust parimal moel. Toitude valmistamisel kasutatakse suures osas kodumaist toorainet.

Osalemiseks saab kohti reserveerida läbi reserveerimis- ja piletimüügisüsteemi kodulehel. Restoranist otse pakkumist osta ei saa, pakkumine kehtib ainult vähemalt üks päev ette broneerides.

Head Uudised GoodNews