1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tallinnas loovutas doonoritelkides verd 170 inimest
Tallinnas loovutas doonoritelkides verd 170 inimest

Tallinnas loovutas doonoritelkides verd 170 inimest

Foto: SA TÜ Kliinikumi Verekeskus
Foto: SA TÜ Kliinikumi Verekeskus

Tallinna doonoritelke Vabaduse väljakul külastas esmaspäeval ja teisipäeval kokku 218 inimest, neist verd loovutas 170 doonorit ja esmaseid vereloovutajaid oli 55.

“Kui esimesel päeval jäi külastatavus tõenäoliselt kehva ilma tõttu tagasihoidlikuks ja toimus 58 vereloovutust, siis teisel päeval annetas telgis verd 112 inimest, mis on väga tubli tulemus,” ütles Põhja-Eesti regionaalhaigla pressiesindaja Kaidi Kasenõmm. Mõlemad päevad sujusid Kasenõmme sõnul hästi ja pikki järjekordi ei tekkinud. “Loovutatud veredoosidest on loomulikult verevarude täiendamisel olnud suur abi,” sõnas Kasenõmm.

Neljapäeval saab tulla verd loovutama nii Doonori Foorumisse aadressil Narva maantee 5, neljas korrus kui ka verekeskusesse Ädala tänav 2 kuni kella 19-ni. Reedel saab Foorumis verd anda kella 9-14 ja verekeskuses kella 8-16. “Hetkel ootame kõige enam 0 reesusnegatiivse, A reesusnegatiivse ja A reesuspositiivse veregrupiga inimesi, teretulnud on muidugi ka kõik teised doonorid,” ütles Kasenõmm.

Doonoritelgid on järgmise nädala alguses esmaspäeval ja teisipäeval Rapla kultuurikeskuse juures ning nädala lõpus neljapäeval ja reedel Keila kultuurikeskuse juures.

Head Uudised GoodNews