1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Tallinnasse koguneb maailma toiduinnovatsiooni koorekiht
Tallinnasse koguneb maailma toiduinnovatsiooni koorekiht

Tallinnasse koguneb maailma toiduinnovatsiooni koorekiht

25. oktoobril toimub Swissotelis juba neljandat korda Põhjamaade suurim toiduinnovatsiooni konverents Food Innovation Summit. Seekordne üritus toob ettekannete, messi ja pitchimisvõistlusega kokku taimse tootearenduse ja kultiveeritud liha tipptegijad ning Eesti toidusektori ettevõtted.

“Food Innovation Summit toob kokku Eesti ja välismaised toidusektori eestvedajad, kel on pikk kogemus taimsete toodete eduloo ülesehitamisel. Sel aastal on meil hea meel tervitada ka kultiveeritud liha valdkonna üht suurimat pioneeri Upside Foods, kes arendab tüvirakkudest liha kasvatamist ja on ilmselt üks esimesi firmasid, kes selle tootega USAs ja ELis turule jõuab,” kommenteeris konverentsi programmijuht Rainer Kravets Taimsest Teisipäevast. “Sel aastal on meil lisaks ettekannetele, paneelaruteludele ja toidumessi alale ka pitchimisvõistlus, kus Eesti ja lähiriikide taimsete toodete start-up’id tutvustavad oma ideid investoritele ning jagatakse välja auhinnad kolmes kategoorias,” lisas Kravets.

Konverentsil esinevad Eesti ettevõtetest Selver, Sushi Plaza, Taimne Teisipäev, Circle K, Baltic Restaurants, Gelatex, ProProtein, Yook, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus ning välismaisetest Meeat, Sustainable Food Ventures, Big Idea Ventures, Good Food Institute ja ProVeg. Pitchimisvõistlus toimub koos EASi ja SEB pangaga.

Head Uudised GoodNews