1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. Tänasest esinevad Tartu restoranide kokad “Terevisioonis”
Tänasest esinevad Tartu restoranide kokad “Terevisioonis”

Tänasest esinevad Tartu restoranide kokad “Terevisioonis”

Henari Nõu
Werneri peakokk Henari Nõu

Tänasest esinevad Tartu restoranide kokad ETV hommikusaates “Terevisioon”, tutvustades restoranikuu Maitsev Tartu eriroogi.

1.–28. veebruarini toimub Tartus restoranikuu Maitsev Tartu, mille käigus tutvustavad üksteist Tartu restorani toidukultuuri ja pakuvad uusi maitseelamusi. Restoranide erimenüüde roogi valmistavadki Tartu kokad otse-eetris üle-eestilises hommikuprogrammis.

Argipäevahommikutel kell 7.25 jagavad kokad maitsvaid soovitusi ja retsepte ning valmistavad kohapeal vähemalt ühe Maitsva Tartu eriroogadest. Valmis roogi näidatakse kell 8.20.

Tartut esindavad “Terevisioonis” järgmised restoranid:

  • Esmaspäev, 02.02 – Werneri peakokk Henari Nõu valmistab Maitsva Tartu pearoa, milleks on küülikukoiva konfit rosmariinikartulipüree, hooajaliste köögiviljade ja kirsi punaseveinikastmega.
  • Teisipäev, 03.02 – Meat Marketi peakokk Mihkel Manglus valmistab põdra pähklitüki madalal kuumusel hautatuna, saateks orsotto, pastinaak, roheline sibul, pohlad ning kadakamarjakaste.
  • Kolmapäev, 04.02 – Chez André chef de cuisine Andrus Vaht teeb eelroa, milleks on küpsetatud krõbe vahvel, täidetud räime ja suitsuteo raguuga, kõrval mahlakas maasikasalat.
  • Neljapäev, 05.02 – Spargli kokad Roman Kljutšivski ja Felix Roomets valmistavad otse-eetris vutiprae.
  • Reede, 06.02 – Polpo peakokk Ave Jääger teeb stuudios eelroa, milleks on lõhe-carpaccio wakame salati, redise, oliiviõli ja mikroürtidega.

Restoranikuu Maitsev Tartu toimub tänavu esmakordselt, jätkates Tartus varem korraldatud rahvusköökide päevade traditsioone. Lisaks eriroogade maitsmisele saavad toidunautijad hinnata ka söögikohtade pingutusi, selgitades välja parima erimenüü pakkuja. Külastajatel on võimalus hinnata restoranide pingutusi www.maitsevtartu.ee kodulehel iga restorani juures oleval hindamisskaalal või restoranis hindamissedelil. Hindamise tulemused selguvad 2. märtsil, osalejate vahel loositakse välja õhtusöögikutsed kampaania lõpuüritusele, mis toimub 4. märtsil.

Rohkem infot leiab Maitsva Tartu kodulehelt!

Head Uudised GoodNews