1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Tartu vaktsineerimiskeskus avab uksed 27. aprillil
Tartu vaktsineerimiskeskus avab uksed 27. aprillil

Tartu vaktsineerimiskeskus avab uksed 27. aprillil

Tartu vaktsineerimiskeskus A. Le Coqi spordihoones avab uksed teisipäeval, 27. aprillil, kui seal seab end sisse Tartu Ülikooli Kliinikumi vaktsineerimismeeskond. Esialgu viiakse keskuses läbi revaktsineerimised ja esmadoosid riiklikult ette nähtud sihtrühmadele. Vaktsiinidooside lisandumisel on oodatud keskusesse kõik soovijad.

Vaktsineerimiskeskuse rajamine on Tartu linna, Tartu Ülikooli Kliinikumi ja Tartu Kiirabi ühine ettevõtmine, mille eesmärk on tagada vaktsineerimisvõimekus suuremas mahus ja kiirendatud korras.

Tartu linnapea Urmas Klaas avaldas heameelt, et juba aprilli algusest täies valmisolekus keskuse saab kasutusele võtta. „Tartu linn andis vaktsineerimiskeskuse jaoks heas asukohas avarad ruumid koos vajaliku inventariga ja aitas korraldada keskusesse vabatahtlikke abilisi. Nüüd sõltub piisava koguse vaktsiinide saabumisest, kui kiiresti keskus täies mahus tööle saab hakata,“ lisas linnapea.

„Esialgu on vaktsineerimismahud planeeritust väiksemad, ent kohe, kui lisandub piisav hulk vaktsiinidoose, on meeskond valmis töömahtu suurendama,“ selgitas kliinikumi ravijuht Andres Kotsar.

27. aprillist oodatakse Tartu vaktsineerimiskeskusesse kõiki neid 1. doosiga COVID-19 vastu vaktsineerituid, kellel on juba kliinikumilt aeg broneeritud 2. vaktsiinidoosiks. Oodatakse ka kõiki riskirühma kuuluvaid inimesi vanusest sõltumata ja kõiki, kes on vanemad kui 65-aastased või kes sel aastal 65-aastaseks saavad, sõltumata riskirühma kuulumisest. Riskirühma kuulumise kohta saab infot perearstilt või patsiendiportaalist.

COVID-19 vastu vaktsineerimine on tasuta. Vaktsineerimiseks kasutatakse nii Pfizer/Biontechi kui ka Astrazeneca vaktsiini. Piisava koguse vaktsiinidooside lisandumisel on Tartu vaktsineerimisekeskuses võimalik vaktsineerida kuni 1500 inimesel päevas.

Vaktsineerimiseks tuleb vastuvõtuaeg broneerida üleriigilise digiregistratuuri kaudu. 23. aprillist on avatud vaktsineerimiseagade broneerimiseks selleks eraldi loodud etteregistreerimiskeskuse telefon 731 7200, kus esialgu saab broneeringuid teha vanusest lähtuvalt. Vaktsiinide ja vaktsineerimise info on leitav kliinikumi kodulehel.

Head Uudised GoodNews