1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tartus toimub konverents “Nutikas spetsialiseerumine – tervisetehnoloogiad”
Tartus toimub konverents “Nutikas spetsialiseerumine – tervisetehnoloogiad”

Tartus toimub konverents “Nutikas spetsialiseerumine – tervisetehnoloogiad”

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

27.-28. novembril Tartus toimuv konverents toob kokku tervisetehnoloogia juhtivad spetsialistid Eestist ja mujalt Euroopast, et arutleda tervisetehnoloogiate üle nutika spetsialiseerumise ja tehnoloogiasiirde vaatenurgast, anda ülevaade valdkonna parimatest praktikatest ning tehnoloogia arenduskeskustest.

“Tervisetehnoloogia on tähtis valdkond mitte ainult Tartu jaoks, kus selle sektori ettevõtted tugevalt arenevad, vaid kogu Eestile,” ütles Tartu linnapea Urmas Klaas. “Meil on selles valdkonnas tugevad eeldused, mida tasub ära kasutada. Loodame, et konverents aitab tõmmata tervisetehnoloogiale ka laiemat ühiskondlikku tähelepanu.”

“Konverentsil arutletakse küll ka Eesti tervisetehnoloogia ettevõtete praeguse seisu ja tuleviku teemadel laiemalt, kuid ennekõike Eesti teadusmahuka ettevõtluse edasise arengu ja strateegilise rahastamise kontekstis,” selgitas Tartu Biotehnoloogia Pargi juhataja Andrus Tasa. “Küsime, mida tähendab ettevõtetele reaalselt see, kui strateegiliselt oluliseks peetakse fookust tehnosiirdele ja nutikale spetsialiseerumisele.”

Dorpati konverentsikeskuses toimuva konverentsi alapealkiri ongi “Nutikas spetsialiseerumine – tervisetehnoloogiad. Kuidas teostada edukat tehnosiiret? Senised kogemused ja soovitused edaspidiseks”. Aruteludel osalevad TÜ, TTÜ ja EMÜ teadlased, biotehnoloogia valdkonna ettevõtjad, valdkondlike tehnoloogia arenduskeskuste, Eesti Arengufondi, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajad ning investorid, samuti spetsialistid Rootsist, Saksamaalt, Šveitsist ja Hispaaniast. Konverentsi avavad Tartu linnapea Urmas Klaas ja Eesti Arengufondi tegevjuht Pirko Konsa.

Neljapäeval tutvustavad Kaja Kuivj õgi Arengufondist ja Indrek Reimand haridusministeeriumist tervisetehnoloogiate riikliku arendamise olevikku ja tulevikku. Globaalsete trendide mõju avavad Kristjan Lepik Arengufondist ja Urmas Varblane Tartu Ülikoolist. Teadustulemuste rakendamist praktikasse tutvustavad Erik Puura Tartu Ülikoolist ning esinejad Rootsist ja Saksamaalt. Reedel käsitletakse tehnoloogia arenduskeskuste kogemusi ja plaane Eestis ja Hispaanias, lähemalt kõneldakse vähiuuringute ja reproduktiivmeditsiini TAK-idest. Samuti arutletakse tehnosiirde vajaduste ja investorite kaasamise teemadel.

Konverentsi töökeelteks on eesti ja inglise keel, soovi korral on võimalus kasutada sünkroontõlget. Vaheaegadel on võimalik Dorpati konverentsihoone hallis tutvuda Eesti teadmus- ja tehnoloogiasiirde tugiorganisatsioonidega ning Euroopa teadmussiirde võrgustike infolaudadega.

Tutvu ka konverentsi kodulehe ja ajakavaga: http://biopark.ee/konverents

Konverentsi “Nutikas spetsialiseerumine – tervisetehnoloogiad. Kuidas teostada edukat tehnosiiret. Senised kogemused ja soovitused edaspidiseks“ toetatakse ETTBio projekti raames. Konverentsi korraldavad Tartu linnavalitsus, Eesti Arengufond ja Tartu Biotehnoloogia Park.

Head Uudised GoodNews