1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. TASUB KÜLASTADA! Brasserie-restoran Teletorn lööb kõrgusrekordeid ja on üldse üks taevalik paik
TASUB KÜLASTADA! Brasserie-restoran Teletorn lööb kõrgusrekordeid ja on üldse üks taevalik paik

TASUB KÜLASTADA! Brasserie-restoran Teletorn lööb kõrgusrekordeid ja on üldse üks taevalik paik

Brasserie restoran TeletornKui mistahes restoran kasutaks oma tutvustuses sõna “taevalik”, siis tavaliselt võiks seda pehmelt öelduna pidada pisut ülepingutatuks, sest see sõna tähendab siiski midagi väga erilist. Tallinna restorani Teletorn meeskond selles osas muretsema ei pea — nemad mahuvad igati taevalikkuse mõistesse, sest restorani näeb nii altpoolt, pead kuklasse ajades ja pilku taeva poole tõstes, kui ka seal, 22. korrusel istudes selle taevapiirise kogemuse kaudu, mis tekib teletornist silmapiiri poole vaadates.

Hunnitu vaade horisondile viib mõtted uitama ja on inspireerinud kõiki, kes on teletorni kõrgustesse sattunud — tegu on ju Põhjamaade kõrgeima brasserie-restoraniga. Sealses köögis sündinud head mõtted on leidnud väljenduse külastajate taldrikul. Toidu ja kauni vaate kombinatsioon ongi põhjus, miks sinna ikka ja jälle tagasi tullakse.

Brasserie restoran Teletorn3

Brasserie-restoran Teletorn on pidulikeks tähtpäevadeks justkui loodud. Sealne elegantne taevalik saal mahutab kuni 100 külalist ja professionaalne teenindus on külaliste heaolu silmas pidades viimse detailini lihvitud. Teletorni Chef de Cuisine Priit Toomits ja tema meeskond seob oma roogades Jaapani värskuse, Aasia särtsakuse, Prantsusmaa traditsioonid ja imetabased Eesti toorained.

Ülimenukat õhtusöökide sarja “Carte Blanche” on restoranis Teletorn serveeritud regulaarselt, igal teisel teisipäeval, kolme aasta vältel 35 korda! Seltskondadele, kus 8 ja enam külalist, pakutakse erilisi Gastromania-menüüsid, mis on läbilõige restorani maitsvast a´la carte menüüst.

Brasserie restoran Teletorn2

Teletornis toimuvad erilised ja põnevad õhtusöögid — näiteks “Kuulus või kummaline” iga kuu teisel teisipäeval algusega kell 20.00. Teletorni restoranis võib korraldada ärilõunat või istuda enne kontserdikülastust. Ja mõistagi on restoran Teletorn vaid üks ahvatlev osake kõigist neist võimalustest, mida pakub linnavaate lahutamatu osa, Tallinna Teletorni külastamine.

Jüri Kukk 

Jüri Kukk Ajakirjanik