1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tasuta BENU apteekides tehtavas tervisekontrollis on käinud juba üle 1500 inimese
Tasuta BENU apteekides tehtavas tervisekontrollis on käinud juba üle 1500 inimese

Tasuta BENU apteekides tehtavas tervisekontrollis on käinud juba üle 1500 inimese

Ott LeplandTasuta kehakoostise määramise võimalus on kolme nädalaga toonud BENU apteekidesse üle 1500 inimese. Silmatorkavalt palju on kehakoostise mõõtmise vastu huvi tundnud erinevas vanuses mehed, kes tavaliselt väga sageli apteeki ei külasta.

Testijate peamised mured on seotud nii üle- kui alakaaluga, aga palju küsitakse ka treeningute tulemuslikkuse kohta. “Peamiselt ootavad testijad konsultantidelt lihtsaid soovitusi ja vastu kevadet väikest lisamotivatsiooni, et rohkem liikuma hakata,” võttis BENU apteekide tegevjuht Kaidi Kelt kokku tervise vastu suuremat huvi tundnud inimeste soovid. “Kuuldavasti on Türi ja Paide ujulad märtsis lausa ülerahvastatud, mistõttu võib meie kehakoostise raportil motiveerivat mõju näha küll.”

Kuna apteeke on palju ja konsultandid koos mõõteseadmetega on iga päev erinevates apteekides, tuleks tervisehuvilistel alates aprillist taskukohase hinnaga testimiseks sobiv aeg kindlasti BENU kodulehe kaudu ette broneerida või küsida koduapteegist, millal toimuvad mõõtmised selles piirkonnas.

Üle Eesti erinevates apteekides tegutsevate konsultantide tagasiside põhjal võib Kelti sõnul järeldada, et inimeste terviseharjumused on head. Samas on just maapiirkondade inimestel transpordiga seotud raskuste ja sobivate aegade puudumise tõttu sageli keeruline näiteks isegi rühmatreeningutele pääseda. “Pensioniealisele aga polegi vahel teatud piirkondades rühmatreeninguid, kuigi neist oleks palju kasu.“

BENU apteekides läbiviidava kehakoostise raporti käigus selgitatakse välja uuritava luustiku mineraalmass, baasainevahetuse väärtus, metaboolne vanus, rasvaprotsent, veesisaldus ja mitmed teised näitajad. Vastavalt uuringu tulemustele jagab konsultant vajadusel uuritavale personaalseid liikumis- ja toitumisnõuandeid.

Kaasaegsel BIA-meetodil töötava analüsaatori mõõtmistulemuste põhjal koostatakse seitsme-leheküljeline kehakoostise raport, mille abil saab teha järeldusi, kas uuritaval on vaja muuta oma toitumisharjumusi ja elustiili tervislikumaks. Mõõtmisi viivad läbi konsultandid, kes ootavad 35 apteegis üle Eesti kõiki neid, kes oma tervisliku seisundi vastu huvi tunnevad.

NB! Kahe tunni jooksul enne kehakoostise mõõtmist ei tohiks süüa. Kehakoostist ei mõõdeta rasedatel ja elektriliste meditsiiniseadmete kasutajatel, näiteks südamestimulaatori või tehisliigeste korral.

Head Uudised GoodNews