1. Avaleht
  2. Tervis
  3. TERVIS I Facebook`i vestlusõhtul räägitakse allergiatest, toidutalumatusest ja looduslikest leevendustest
TERVIS I Facebook`i vestlusõhtul räägitakse allergiatest, toidutalumatusest ja looduslikest leevendustest

TERVIS I Facebook`i vestlusõhtul räägitakse allergiatest, toidutalumatusest ja looduslikest leevendustest

27. oktoobril algusega 19.30 toimub Facebook Live vestlusõhtu, kus omavahel vestlevad terviseterapeut Triin Terasmaa ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik. Vestluse käigus jagatakse mõtteid toitumise, taimemaailma ja psühholoogia vaatenurkadest. Teise osa teemaks on allergiad, toidutalumatused ja looduslik leevendus.

Triin Terasmaa ja Mai-Liis Kivistik (Foto Helen Tulp) (03)
Triin Terasmaa ja Mai-Liis Kivistik. Foto: Helen Tulp

Triin võtab terve kolmanda hooaja vältel läbi palju erinevaid teemasid toidulisandite valdkonnast, mis tähendab, et osa vestlusest on ülevaade toidulisanditega seotud küsimustest. Näiteks tuleb juttu kuidas valida, mida valida, miks võtta toidulisandit, kuidas saada tervisekasu, mida jälgida, kas kõige odavam või kõige kallim, mida koos ja mida eraldi võtta, millised ravimid mõjutavad toitainete omastamist organismis. Iga kord uuritakse ka põgusalt, mida teadlased põnevat on avastanud.

Mai-Liis avab aga jällegi sügavamalt ravimtaimede maailma. Miks ja kuidas taimed igal aastaajal toetavad ning kuidas üht või teist ürti kasutada. Ta selgitab lähemalt, kuidas taimedega sõbraks saada ning tuua nad endale igapäevasesse kasutusse. Miks meil üldse on vaja pöörata tähelepanu ravimtaimedele ja kuidas ürtide tarbimine immuunsust hoiab?

Mai-Liis Kivistik. Foto Helen Tulp

Vestlusõhtul tuleb juttu:

  • Miks ja kuidas tekivad allergiad ning toidutalumatus?
  • Kuidas neid välispidiselt ja seespidiselt leevendada?
  • Millised ravimtaimed saavad meid sellistel hetkedel toetada ning kuidas neid tarvitada?
  • Miks on toidulisandi kvaliteet oluline tervise hoidmise puhul?

Kes on Triin?

Triin Terasmaa on terviseterapeut, kelle kirg on tervist toetav eluviis. Ta omab sotsiaaltöö alast kõrgharidust ning toitumisterapeudi ja funktsionaalse toitumise nõustaja diplomit. Varasemalt omab 3 aastast töökogemust toitumisterapeudina ning on ennast täiendanud erinevate, nii füüsilist- kui vaimset tervist toetavatel aladel. Hetkel töötab Pharma Nordis koolitajana ning lisaks terviseterapeudina.

Triin Terasmaa. Foto: Helen Tulp

Kes on Mai-Liis?

Mai-Liis Kivistik on elustiili brändi MaiWistik looja, loodusterapeut, joogaõpetaja ja tulihingeline tervist toetava elustiili edendaja, kes usub siiralt, et sinu sära ja enesekindlus tuleb sellest, mis sa sööd ja kuidas oma keha eest hoolitsed.

Tema teadmiseid pärinevad aastate pikkuselt rännakult tervisemaastikul, mis algas tippspordi, võistlustantsu, radadel ning süvenes tänu spordivigastusele ajas üha enam. Ta on elukestev õppija ja läbinud erinevaid tervise ja vaimsuse koolitusi alates 2013 ning lõpetanud nende seas ka Herbaticumi.