1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tervise Arengu Instituut ootab noorte terviseprojektide taotlusi
Tervise Arengu Instituut ootab noorte terviseprojektide taotlusi

Tervise Arengu Instituut ootab noorte terviseprojektide taotlusi

Tervise Arengu Instituut ootab taas 12-19-aastaste koolinoorte välja mõeldud terviseprojekte, et need koos ellu viia.

Konkursile „Tervist edendava idee projekt“ ehk TEIP on oodatud kõik huvitavad ja uudsed ideed kuidas muuta oma koolikaaslaste, vanemate või kogukonna käitumist ja hoiakuid tervislikumaks ning muuta kool või koduümbrus meeldivamaks paigaks. Idee peab olema teostatav ehk et noor või noored peavad olema võimelised selle hiljem kas ise või koos oma kaaslastega ellu viima.

Projekt võib puudutada ükskõik missugust tervisega seotud valdkonda või tervisliku keskkonna loomist: kas sport ja liikumine, toitumine, alkoholist või suitsetamisest loobumine, narkootikumide tarvitamise ennetamine, koolistressi vähendamine jms.

Laekunud projektidest valib žürii välja kuus parimat, millest igaüks saab 640 eurot, et see ellu viia. Lisaks saavad kõik võitjad auhinnaks seiklusmatka omal valikul. Projekte hinnatakse kahes vanuserühmas: 12-15-aastased ja 16-19-aastased. Žürii jälgib hindamisel projekti jätkusuutlikkust, haaratava sihtgrupi suurust, idee uudsust ja atraktiivsust, mõju tervisekäitumisharjumuste kujundamisele ning läbimõeldud tegevuskava olemasolu.

Projektitaotlus ning kontaktid tööde saatmiseks asuvad veebilehel Terviseinfo.ee: http://www.terviseinfo.ee/et/konkursid/tervist-edendava-idee-projekt/osalejale-teip.

Samast leiab ka varasemate aastate võidutööd.

Projektide esitamise tähtaeg on 16. oktoober. Parimad projektid valib žürii välja 18. novembriks.

Eelmisel aastal tõi konkurss Tervise Arengu Instituuti rekordilised 84 tööd. Kõige enam keskendusid projektid liikumisvõimaluste suurendamisele, samuti oli palju projekte pühendatud tervisenädala korraldamisele, mis hõlmaks erinevaid liikumist ja tervislikku toitumist propageerivaid tegevusi. Väga populaarne oli ka matkade ja pallimängude organiseerimine.

Head Uudised GoodNews