1. Avaleht
  2. Tervis
  3. TERVISE KAITSEKS I Tõnis Mölder: rangem alkoholipoliitika võiks ulatuda pealinnast kaugemalegi
TERVISE KAITSEKS I Tõnis Mölder: rangem alkoholipoliitika võiks ulatuda pealinnast kaugemalegi

TERVISE KAITSEKS I Tõnis Mölder: rangem alkoholipoliitika võiks ulatuda pealinnast kaugemalegi

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder tervitab Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti algatust senisest rangemale alkoholipoliitikale pealinnas ning tema arvates võiks kaaluda karmimate regulatsioonide kehtestamist üleriigiliselt.

„Tallinnas on aastaid tehtud tugevat tööd, et alkoholi liigtarbimisest tulenevaid probleeme vähendada ja ennetada. Tänaseks on juba üle kümne aasta kehtinud öine piirang alkoholi jaemüügile kogu Eestis ning vaevalt leidub enam keegi, kes seda otsust rumalaks peab,“ ütles Mölder, lisades, et mõistagi on teema kõige kuumem pealinnas, kuhu meelelahutusasutusi kõige enam koondunud, kuid debatt alkoholimüügi piirangute kohta võiks laieneda kaugemalegi.

„Minu arvates on see põhimõtteline probleem, kui meil leidub baare ja kõrtse, mis kell 7 hommikul uksed lahti teevad, et esimestele külalistele kangem kraam välja valada,“ tõdes Mölder, kelle sõnul ei ole piirangute eesmärk teha meelelahutusasutuste elu kibedaks, vaid hoida mõistlikku taset.

Samuti kinnitas endine abilinnapea Mölder oma toetust ka Tallinnas välja pakutud ideele, keelata alkoholikaupluste tegevus lasteasutustele lähemal kui 150 meetrit. „Olen kindel, et kõik lapsevanemad on kahe käega selle poolt, et nii kooli kui ka lasteaia esistest võiksid alkoholikauplused kaugemale kolida,“ sõnas Mölder.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart tegi kolmapäeval ettepaneku alustada pealinnas arutelusid uute alkoholipiirangute kehtestamiseks, mis hõlmaksid endas nii kellaajalist alkoholi müügi piiramist meelelahutusasutustes kui ka alkoholikaupluste paiknemist lasteasutuste läheduses. Kõlvarti sõnul on piiranguid vaja parema avaliku korra tagamiseks ning linlaste tervise kaitsmiseks.

Head Uudised GoodNews