1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. “Tervise teerajad”: Eliis Salm tutvustab taimse toitumise alustalasid
“Tervise teerajad”: Eliis Salm tutvustab taimse toitumise alustalasid

“Tervise teerajad”: Eliis Salm tutvustab taimse toitumise alustalasid

21. oktoobril tutvustab Kadaka Konverentside sarjas “Tervise teerajad” koolitaja ja toitumisnõustaja Eliis Salm taimse toitumise alustalasid.

Üha rohkem loobuvad inimesed loomsete saaduste tarbimisest, andes nii hoogu veganiliikumisele. Põhjuseid võib olla mitmeid, alates maitse-eelistustest kuni keskkonnakaitseni välja. Koolitaja Eliis Salm tutvustabki veganlust ja selle peamiseid mõjusid. Ta selgitab, mis käitumismustrid eristavad taimetoitlast, veganit ja täistaimetoitlast ning millised mõjud on veganlusel tervisele. Kogenud toitumisnõustajana jagab ta nõuandeid, kuidas koostada tervislikku täistaimset menüüd.

Loeng toimub koostöös Eesti Vegan Seltsiga ja täistaimseid toiduaineid valmistava kodumaise ettevõttega Bon Soyaga. Koolituste koordinaator Leelo Lehtla leiab, et loengust võib kasu olla kõikidele: “Soovides pöörata üha rohkem tähelepanu enda toidulauale, on Eliis Salmi loeng suurepärane võimalus tutvuda taimse toidu laia valikuga ja õppida tegema tervislikke otsuseid oma söögilauale.”

Eliis Salm on toitumisnõustaja, kellel on kõrgharidus tervisedenduses Tallinna Ülikoolist ja turundusalane magistrikraad Tallinna Tehnikaülikoolist. Igapäevaselt töötab Eliis turunduse õppejõuna Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonnas ja keskendub oma uurimistöös tarbijakäitumisele – selle mõjuritele ja muutmisvõimalustele. Tema kireks on jätkusuutlikkuse, vastutustundlikkuse ja eetikaga seotud teemad ning rahvatervise valdkond, milles pöörab ta erilist tähelepanu toitumisele kui olulisele tervisemõjurile. Eliis on Eesti Vegan Seltsi toitumisnõustaja, ajakirja Vegan nädalamenüüde koostaja ja veganikokkade koolitaja. Ta on viinud läbi mitmeid tervise- ja toitumisteemalisi loenguid koolides, ülikoolides ja tuntud Eesti suurettevõtetes.

Head Uudised GoodNews