1. Avaleht
  2. Tervis
  3. “Tervise teerajad” võtab koos Vaikuseminutitega fookusesse teadveloleku
“Tervise teerajad” võtab koos Vaikuseminutitega fookusesse teadveloleku

“Tervise teerajad” võtab koos Vaikuseminutitega fookusesse teadveloleku

16. septembril tutvustab Vaikuseminutite koolitaja Malle Rajangu sarja “Tervise teerajad” töötoas kohaloleku ja meelerahu tehnikaid.

“Mitmekesine aasta “Tervise teeradade” sarjas on tõestanud, et terviseteemad on eestlastele südamelähedased ja tuntakse jätkuvat huvi võimaluste vastu nii enda kui oma lähedaste tervise toetamiseks,” juhatab keskuse koolituste koordinaator Leelo Lehtla sisse augustis alanud teise hooaja. “Nüüd jätkame septembris koostööd Vaikuseminutite meeskonnaga, keskendudes vaimsele heaolule ja enese hoidmisele.”

Malle Rajangu aitab läbi kogemuste uurida ja õppida, kuidas päeva jooksul aeg maha võtta ning tuua argipäeva rohkem teadvelolekut ja tasakaalustada emotsioone. Nii oskavad osalejad teadvustada rohkem enda sisemaailmas toimuvat, kuid omandavad ka lühikesed kasulikud harjutused igapäevaseks kasutamiseks.

Teadvelolek (inglise keeles mindfulness) on võime olla kohal käesolevas hetkes, luua meelerahu ja tähenduslikkust. Teadveloleku kasusid on teadlased korduvalt uurinud ja leidnud, et selle praktiseerimine toetab õnne- ja heaolutunnet ning aitab stressi vähendada ja ennetada. Ometi on tegu oskusega, mida tuleb treenida, et oma vaimu vormis hoida.

Malle Rajangu on Vaikuseminutid MTÜ-s koolitaja alates 2016. aastast, koolitades ettevõtetes, lasteaedades ja koolides, aga ka kõigile avatud õpigruppides. Tal on täiskasvanute koolitaja kutse. Teadveloleku tööriistu kasutab Malle ka töös lahenduskeskse coach’ina, toetades inimesi tähendusrikka elu loomisel.

Töötuba toimub veebiülekandena ja eesti keeles, kestes orienteeruvalt 2 tundi. Pääsmeid saab lunastada Fientast.

Head Uudised GoodNews