1. Avaleht
  2. Tervis
  3. TERVISELEHT! Ajakirja GOLF trükivärske suvenumber on mahukam kui eales varem!
TERVISELEHT! Ajakirja GOLF trükivärske suvenumber on mahukam kui eales varem!

TERVISELEHT! Ajakirja GOLF trükivärske suvenumber on mahukam kui eales varem!

Ajakiri-Golf-2015-2Golfiajakirja lugejateni on jõudnud oodatud suvenumber, kus lausa iga lugu on seotud mingil moel tervisega. Mõtteid ajakirja kaante vahel olevast jagab teiega ajakirja GOLF väljaandja ja mitmete lugude autor Monika Kuzmina, kes ka ise aprillist saati on õnnelik green card’i omanik.

Monika, järjekordne ajakirja Golf number on valminud. Kui palju energiat võtab ja samas ka annab selle koostamine?

2015. aasta suvine väljaanne sai sedakorda pea kahekordselt mahukam võrreldes kaks aastat tagasi meie meeskonna poolt esmakordselt tehtud ajakirjaga. Ikkagi pean aga südamevaluga ütlema, et vaatamata pingutustele jäid mitmed kirjutamist väärivad lood kaante vahele panemata. Teisalt on see jällegi suur õnnistus ja märk sellest, et golf Eestis on suurem kui pealtnäha paistab ning golfiinimesed isiksustena tunduvalt suuremad kui oskavad arvata.

Intensiivsem õpiperiood ja mõned kukkumised kõndima õppimise käigus on nüüd läbi ja ees ootamas täiesti uus etapp. Kahe aastaga oleme jõudnud sinna, kuhu ettevõtluses loodetakse selle ajaga jõuda – loodetud stabiilsuseni. Loomulikult unistab iga ettevõtte juht suurelt, aga reaalsustaju ei tohi samuti unustada. Tuleb tunnistada, et see töö on väga energiakulukas. Tunnustan siinkohal oma suurepärast tiimi: ajakirjanikud, keeletoimetaja, kujundaja, IT-spetsialist, fotograafid ja veel paljud teised, mitte nii tihedalt tiimiga seotud spetsialisid, kes panustasid ajakirja tõsiselt palju aega ja energiat. Tänan kõiki, kes ajakirjale golfist ja endast rääkisid ning ei saa mainimata jätta, et tänan elu selle suurepärase võimaluse eest anda välja väärt ja väärikate inimeste ajakirja – ajakirja Golf!

TVL1606002-osa-logogaAjakirja kaaneloo persoonist, psühholoogist ja kirglikult golfi armunud Rita Rätseppast, olete varemgi kirjutanud. Mida põrutavat toob uus intervjuu?

„Ahjuvärsket“ väljaannet tehes sain esmakordselt intervjuud tehes pisaraid valada ja seda mitte kurbusest, vaid tundeliigutusest, kui vestlesin Rita Rätseppaga vähihaiguse teemal ning heategevusest sellesse haigestunud inimeste nimel. Ta on selle valdkonnaga end sidunud. Intervjuu Ritaga on huvitav, loomulik ja lihtne. Inimesena on ta väga inspireeriv.

Kui pöördusin Rita poole sooviga saada teda kaaneloo persooniks läbi usutluse, sain teada, et tegelikult oli ta juba mõni aeg tagasi võtnud vastu otsuse intervjuudega tagasi tõmbuda. Kui ta kuulis aga märksõna „golf“, oli vastus jaatav. Nii sündiski kokkulepe, et räägime ja teeme mõned ülesvõtted ka. Tema argipäev on muide niivõrd hõivatud, et aja säästmiseks kasutasime Skype’i.

Iga pooleteise tunni vältel kogetud minut kandis endas Ritast õhkuvat ausust ja kirge. Aga selline ta ongi – inimene, kes ei häbene väljendada hingepaitavaid emotsioone.

Golfiga kaasnevad kindlad tavad ja käitumiskultuur. Kas teete ajakirjas ka sellest juttu?

Jaa, näiteks alates käesolevast suvenumbrist hakkab härra Toomas Kull jagama oma nägemust käitumisest, mida võiks golfajatelt eeldada, kuid soovitan seda veergu lugeda ka kõigil neil, kes golfiga erilist kokkupuudet ei oma, sest sealt leiab üldinimlikke põhimõtteid sellest, kuidas üleüldse üksteist paremini kohelda ka väljaspool golfiga seotud keskkonda.

Toomas on 57-aastane ja harrastab golfimängu aastast 2005. Tema esimeseks golfiõpetajaks oli Enrico Villo. Tänu oma abikaasa Anne mõistvale suhtumisele on ta golfanud igal möödunud üheksal aastal keskmiselt 180 mänguringi. Mainitud uues rubriigis jagabki ta mõtteid, kuidas üheskoos klubide valdustes endid hästi tunda.

TVL1606009-osa-logogaTeete juttu auväärsest mehest, kelleks on Rein Auväärt. On see ajakirjanduslik sõnamäng või midagi enamat?

Nüüd pean järjest mitu korda kasutama sõna „väärt“: see ei ole päris kindlasti mitte lihtsalt sõnamäng, kuigi seda ka, sest tegemist ongi tõepoolest väga väärika ja väärt inimesega, kes vääribki oma perekonnanime 100%. Minu suurim austus kuulub sellest kevadest just talle, s.o ajast, mil läbisin tema käe all green card’i kursuse, kus õppisin seda väärt inimest veidike tundma. Täitsa tõsiselt ütlen, et golf Eestis oleks täna vaesem, kui oma südant ei oleks sellele kinkinud Rein Auväärt.

Üks artiklitest kannab pealkirja „Rahvagolf sai tuule tiibadesse“. Kas selles loos tuleb juttu tervisespordist?

Esiteks on golf täiesti kindlasti parim tervisesport. Ma ei väsi kordamast, et meie jaoks on väga oluline ka küsimus Eesti rahva tervisest. On riike, kus arstid põhimõtteliselt kirjutavadki teatud kaebuste puhul inimestele retseptide asemel välja golfimängu. Loodan, et ka meie jõuame sinnani ja mida varem, seda parem – tervisest midagi tähtsamat pole!

Kui Rahvagolfist lähemalt rääkida, siis selle eesmärk on ala populariseerimine Eestis. Mai alguses startis Rahvagolfi uus hooaeg, mis kutsub golfareid suve jooksul kõiki Eesti golfiväljakuid läbima. Võistlused toimuvad Jõelähtme, Haapsalu, Niitvälja, Otepää, Saaremaa, Suuresta ja Valgeranna väljakutel alates 1. maist kuni 15. septembrini.

Milline on ajakirja Golf koostöö Eesti Golfi Liidu presidendi Marko Kaljuveeriga?

Marko Kaljuveeri valimine Eesti Golfi Liidu presidendiks on midagi, mis tõi golfimaailma täiesti uued tuuled. Kevadest 25. septembrini näeb Marko Kaljuveeri koguni TV3e „Seitsmestes uudistes“ golfirubriiki juhtimas. Suve jooksul plaanitakse käia erinevatel golfiväljakutel, saateminutite jooksul viiakse läbi golfiduell ning samuti on televaatajatel võimalik võita auhindu vastates erinevatele Marko Kaljuveeri esitatud küsimustele seoses golfiga. Golfi näeb TV3e “Seitsmestes uudistes” igal reedel kell 19.30 ning loomulikult avaldab videouudisena saatelõigu ka ajakirja Golf portaal (www.ajakirigolf.ee).

Marko Kaljuveeril, kes ongi ilmselt maksimalist, on golfiga seoses väga suured plaanid ja ta ei ole mööda vaadanud ka meie tegemistest. Esmakordselt on tunda, et n-ö veri on liikuma läinud erinevate „organite“ vahel, mis on omavahel ühenduses ühe märksõna kaudu, milleks on „golf“.

Üks artiklitest kannab pealkirja „Kuidas naised golfini jõuavad?“ Küsin väikese konksuga, et kas selles käsitluses pole mängus soolise võrdõiguslikkuse põhimõtete eiramist?

Oh ei, sugugi mitte! Kuna golfi mängivad seni Eestis rohkem mehed, siis on meie eesmärk golfimängu rohkem ka naiste seas populariseerida. Meeste vastu pole meil vähimatki negatiivset, otse vastupidi – suured kummardused golfidžentelmenidele!

Millised on kõige mõnusamad kohad ajakirja Golf lugemiseks?

Kuidas kellelegi. On inimesi, kes armastavad ajakirja lugeda hommikukohvi kõrvale, teised aga ostavad ajakirju kaasa reisile. Mõni loeb ajakirja tööajast, khm, aga üks on küll kindel – selle lugemist peab saama nautida!

Ajakirja Golf  saab tellida SIIT!

Ajalehte Terviseleht saab tellida SIIT!

Allikas: Terviseleht 

Head Uudised GoodNews