1. Avaleht
  2. Tervis
  3. TERVISENÄDAL! Rahvusooperi tervisenädalal sammutakse Eestile ring peale
TERVISENÄDAL! Rahvusooperi tervisenädalal sammutakse Eestile ring peale

TERVISENÄDAL! Rahvusooperi tervisenädalal sammutakse Eestile ring peale

Rahvusooperi tervisenädalal sammutakse Eestile ring pealeTäna algas Rahvusooperis Estonia tervisenädal, mille programmis on mitmesugused võistlused, loengud, uuringud ning treeningukoolitused.

Liikumine on tervis, seepärast on estoonlased otsustanud nädala jooksul astutud sammud kokku lugeda ja Eestile, mille maismaapiir on 633 km, ringi peale teha. Kasutusel on nii sammulugejad kui telefoniäpid ja võistluse “Estonia teeb Eestile ringi peale” lõpuks selgitatakse välja aktiivseim estoonlane ja osakond.

Homme kell 14.45 avatakse teatris Eesti esimene majasisene terviserada. Raja distants on 500m. Valgustatud, ilmastikukindla ja terviseraja tähistega märgistatud raja valmistavad ette kogenud meistrid SA Eesti Terviserajad ja SK100 meeskonnast. Kell 15.00 algab Estonia trepijooksu võistlus, kus osalevad ka solistid Helen Lokuta, Kadri Kipper, Kristel Pärtna, Priit Volmer jt. Meie partneritest on rajal SEB Tallinna Maraton, Nike, Eesti Terviserajad jt. Kohal on ka eliitgrupi jooksjad Eesti Trepijooksude sarjast, näiteks teletorni võistluse Eesti parim naine Kaisa Kukk. 24m tõusuga ja 170 astmega rada viib keldris asuvast Colombina kohvikust balleti proovisaali V korrusel.

Teatris saab nädala jooksul kuulata loenguid “Toit ja tervis”, “Naiste tervis”, “Traumad ja ülekoormus. Terviseprobleemide ennetamine”, “Kuulmiskadu”, “Tööstressiga toimetulek” ja “Meeste tervis”. Läbi viiakse mitmeid uuringuid nii naistele kui meestele, juhatatakse sisse algajaid jõusaalis, pilateses, TRE treeningul ja vaadatakse soovi korral üle töökohtade ergonoomika.

Head Uudised GoodNews