1. Avaleht
  2. Tervis
  3. TERVISEPÄEV LÄÄNE-VIRUMAAL! Lääne-Viru maavalitsus korraldab hariva tervisepäeva
TERVISEPÄEV LÄÄNE-VIRUMAAL! Lääne-Viru maavalitsus korraldab hariva tervisepäeva

TERVISEPÄEV LÄÄNE-VIRUMAAL! Lääne-Viru maavalitsus korraldab hariva tervisepäeva

perfect figure
perfect figure

9. aprillil  tasub sammud sead Rakvere spordikeskusesse. Nimelt on Lääne-Viru maavalitsus otsustanud korraldada tasuta tervisepäeva, mille hulka kuuluvad tervisekontrollid, spetsialistide nõuandenurgad ja treeningud.

Lääne-Viru maavanem Marko Tormi hinnangul on sellise sündmuse korraldamine igati tervitatav.  „Hetkel on käimas tulised debatid Eesti Olümpiakomitee presidendi valimistel. Mulle teeb heameelt, et ka nendes aruteludes märgitakse üha enam tervist ja eeskätt laste ning noorte tervisedendust –seda, millest kõik alguse saab. Tervisekäitumine, koos õige toitumise, liikuvuse ja üldise aktiivsusega,“ sõnas maavanem.

„Heameelt teeb ka see, et aina enam võib ka otsustajate, nii poliitika kujundajate kui omavalitsusjuhtide seas näha hoiakuid, mis soosivad investeeringuid just ennetusse, mitte tagajärgedega tegelemisse. Soovitan kindlasti külastada tervisepäeva, olla aktiivne ja küsida ning mõelda kaasa. Mis veelgi olulisem, võtta saadud teadmised ja rakendada need oma igapäeva. Ükskõik kui kiired meie argipäevad ka ei kipuks olema.“

Tervisepäev algab laupäeval kell 10.30, mil on kõigil huvilistel võimalus mõõta vererõhku, veresuhkrut, saada tervisealast infot ja teabematerjale.

Kell 11 algaval loengul selgitab TLÜ kehakultuuriteaduskonna magister ja personaaltreener Sven Hõbemägi õige toitumise aluseid ja levinumaid müüte.

Pärast loengut teevad treenerid Kristiina Ots ja Elen Pant kaks jumping treeningut. Treeningutele tuleb ennast ette registreerida aadressil kaidy.aljama@laane-viru.maavalitsus.ee.

Lääne-Viru maavalitsuse tervisedendaja Kaidy Aljama lubab, et iga inimene saab tervisepäeva treeningul osaledes mõnusa koormuse südamele, loengust kaasa häid näpunäiteid ning loodetavasti hea enesetunde, et alanud kevadele rõõmsalt vastu minna.

Head Uudised GoodNews