1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Tervislikud einevõileivad – kergem alternatiiv rammusale õhtusöögile
Tervislikud einevõileivad – kergem alternatiiv rammusale õhtusöögile

Tervislikud einevõileivad – kergem alternatiiv rammusale õhtusöögile

Tervislikud einevõileivad1
Fotod: Tuuli Mathisen

Einevõileivad võivad lisaks hommikusöögile olla ka mõnusalt kergeks kõhutäieks ka õhtusöögil. Kui pikaks veninud päeva lõpus enam rammusad praed sugugi ei isuta, siis tee endale hoopis üks tavapärasest rikkalikum võileib, mille valmistamiseks vajaminevad koostisosad on ühtaegu äärmiselt isuäratavad kui ka tervislikud. Nimelt on retseptide autor, blogija Tuuli Mathisen, kasutanud võileibade valmistamisel pagaritooteid, mille jahu osakaal tänu juurikate lisamisele on väiksem kui tavatoodetel. Võta eeskuju ning proovi järele.

Pastinaagi-porgandi palaleivake coleslaw salati, kalkunifilee ja idanditega

Coleslaw salat on eelkõige ameeriklaste salatiklassikute hulka kuuluv värviline kapsa-porgandisalat, mille kaste baseerub majoneesil. Maitsev ja külluslik salat sobib hästi ka võileiva vahele sättida, andes sellele mahlasust ja mõnusalt krõmpsuvat iseloomu. Salatile sobib sättida kalkunifilee viile ja kevadisel ajal ka lahke käega idandeid, mis kevadväsimust peaksid peletama.

Vaja läheb:

2 viilu Fazeri pastinaagi-porgandi Juurika palaleivakest, soovi korral röstituna
200 g coleslaw salatit
100 g suitsutatud kalkunifileed, viilutatuna
paar peotäit idandeid
soola ja pipart

Coleslaw salat:
pool väiksemat noore kapsa pead, õhukeste ribadena
veerand punase kapsa pead, õhukeste ribadena
1 porgand, riivituna või õhukeste viiludena
1 punane sibul, poolratastena
2-3 sl majoneesi
1 sl valge veini äädikat
1 tl vedelat mett
soola ja pipart
soovi korral veidi sinepit
sidrunimahla
värsket hakitud peterselli

Tervislikud einevõileivad3

Valmistamine:

Valmista esmalt coleslaw salat. Selleks sega omavahel majonees, valge veini äädikas, mesi ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kaussi kapsaribad, porgand ja sibul ning kalla peale kaste. Sega läbi ja maitsesta lõplikult. Soovi korral lisa salatile rosinaid ja/või Kreeka pähkleid. Puista peale hakitud peterselli. Võileibade valmistamiseks aseta palaleivakese alumisele poolele korralik kogus salatit. Sinna peale tõsta kalkunifilee viilud ja kõige peale aseta idandid. Serveeri kohe, et sai läbi ei vettiks.

Röstitud Juurikasai kodujuustu, avokaado ja külmsuitsulõhega

Tõelise tervisesõbra võileib, mis pakub kerget kosutust näiteks pärast õhtust trenni. Avokaados on tervislikke rasvhappeid, lõhe aitab keha varustada väärtuslike Omega 3 rasvadega, kodujuust on hinnatud valguallikas ning wakame vetikas on suurepärane magneesiumi, raua, joodi, kaltsiumi ja veel paljude keha toimimise jaoks vajalike vitamiinide ja mineraalainete allikas.

Vaja läheb:

2 viilu Fazeri pastinaagi-porgandi Juurikasaia, röstituna
100 g kodujuustu, vajadusel kuivemaks nõrutatuna
soovi korral veidi paksemat hapukoort või majoneesi
1 suurem avokaado, viilutatuna
100 g külmsuitsulõhet
seesamiseemneid
Wakame vetikaid
värskelt jahvatatud musta pipart

Tervislikud einevõileivad4

Valmistamine:

Rösti saiaviilud. Soovi korral sega kodujuust hapukoore või majoneesiga. Maitsesta soolaga. Tõsta kodujuust saiaviiludele. Sinna peale säti avokaadoviilud, millele säti õhukeseks viilutatud külmsuitsulõhe. Tõsta eineleibadele veidi Wakame vetikaid, sinna peale puista seesamiseemneid ning soovi korral paar keerdu pipraveskist. Serveeri kohe, et röstsai läbi ei vettiks.

Head Uudised GoodNews