1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Testi oma sääre tagumiste lihaste pinget!
Testi oma sääre tagumiste lihaste pinget!

Testi oma sääre tagumiste lihaste pinget!

Testi oma s22re tagumiste lihaste pinget!Sääre tagumised lihased on kõrgete kontsadega käies pidevalt lühenenud asendis, mille tõttu võib väheneda nende lihaste elastsus ja hüppeliigese liikuvus painutus suunal.

Hüppeliigese vähenenud liikuvus mõjutab oluliselt meie liikumise biomehhaanikat. Kõndides tekib kompensatsioon, kus varbad pööravad väljapoole, väheneb sammu pikkus ja muutub rüht. Sääre tagumiste lihaste pinget seostatakse ka lampjalgsusega, veenilaiendite, krampide ja x-jalgsusega.

Oma sääre tagumiste lihaste elastsuse testimiseks kükita võimalikult madalale nii, et su kannad jääksid põrandale (ilma ümber kukkumata ja kuskilt kinni hoidmata):

Testi oma s22re tagumiste lihaste pinget3

Kui su kannad jäävad põrandale ja varbad otseks, on sinu hüppeliigeste painutus (ja sääre tagumiste lihaste elastsus) väga hea!

Kui su kannad jäävad põrandale, kuid varbad pööravad väljapoole, võib sinu hüppeliigese painutus olla vähenenud, olenevalt sellest, kui palju varbad ennast väljapoole pööravad.

Kui su kannad tõusevad õhku, on su hüppeliigeste painutus halb, ning sa võiksid kanda vähem kõrgete kontsadega kingi.

Hüppeliigese liikuvuse suurendamiseks pöördu füsioteraapiasse. Füsioterapeut saab sulle anda kõik vajalikud venitus-, jõu- ja mobilisatsiooniharjutused, mis taastavad hüppeliigese liikuvuse. Lisaks saame kasutada pehmekoeteraapiaid ja kinesioteipingut, et vähendada sääre tagumiste lihaste pinget.

Kõrgete kontsadega käimisel ja hüppeliigese painutuse vähenemisel on mõju tervele meie kehale:

Testi oma s22re tagumiste lihaste pinget!4

Allikas: http://www.fysioviis.com/

Head Uudised GoodNews