1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Toiduained, mis panevad rasvad põlema
Toiduained, mis panevad rasvad põlema

Toiduained, mis panevad rasvad põlema

Toiduained, mis panevad rasvad põlemaMõned toiduained omavad väga kõrget termogeneetilist mõju ja nad  sõna otseses mõttes kõrvetavad kaloreid ja kiirendavad ainevahetust. Teazy.ee toob mõned näited, mis on selles suhtes eriti silmapaistavad.

Teraviljad

Kaerahelveste, pruuni riisi ja teiste teraviljade, mis sisaldavad rohkelt kiudaineid, seedimiseks kulutab keha kaks korda rohkem kaloreid kui töödeldud toidu seedimiseks.

Tailiha  

Proteiinil on väga kõrge termogeneetiline mõju. Näiteks kulutab keha 300 kcal kanarinna seedimiseks ära tervelt 90 kalorit.
 
Piimatooted

Piimatooted on rikkad kaltsiumi ja D-vitamiini sisalduse poolest. Viimased aitavad säilitada ning luua lihasmassi, mis on oluline hästi toimiva ainevahetuse tagamiseks.

Roheline tee

Neli tassi rohelist teed päevas on aidanud inimestel kaotada rohkem kui 3kg kaheksa nädala jooksul väidab American Journal of Clinical Nutrition. Tugev tees sisalduv antioksüdant EGCG kiirendab ainevahetust. Selleks, et rohelise tee tarbimine oleks regulaarne on soovitav hoida külmkapis valmis kann jääteega.

Läätsed

Üks tassitäis läätsi annab 35% igapäevasest vajalikust raua kogusest. Oluline on see sellepärast, et  kuni 20% inimestest kannatavad raua puudulikkuse all. Kui kehas on mõne aine puudus, siis ainevahetus aeglustub ning organism ei saa toimida efektiivselt.

Tšilli pipar

Kapsaitsiin on ühend, mis annab Tšilli piprale jõu soojendada keha, mis omakorda paneb sulama kilokaloreid. Seda võib süüa nii toorelt, keedetult, kuivatatud või pulbristatult. Kui soovid rasvu põletada, siis lisa igale toidule niipalju Cayenne `i pipart kui võimalik.

Ja nüüd kõik üheskoos toidulaua taha rasvu põletama!

Allikas: Teazy.ee 

Head Uudised GoodNews