1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Toitumisnõustaja Erik Orgu: igaüks võib saavutada ideaalse figuuri
Toitumisnõustaja Erik Orgu: igaüks võib saavutada ideaalse figuuri

Toitumisnõustaja Erik Orgu: igaüks võib saavutada ideaalse figuuri

Erik Orgu4Kas Sa oled kunagi hoidunud suurte muudatuste tegemisest oma elus vaatamata sellele, et mõistad nende kasulikkust ja vajalikkust? Kui mõni seesugune hetk meenub, ära kahetse midagi, vaid võta see kogemus endaga kaasa, kui õppetund, et Sa tulevikus enam sama viga ei kordaks, kirjutab personaaltreener ja toitumisnõustaja Erik Orgu oma blogis.

Oma töös näen paljusid inimesi, kes piiritlevad ennast või lasevad teistel seda teha, kui rääkida tervislikumast elustiilist. Olen kuulnud, kuidas poeg ütleb emale, et sa oled juba liiga vana sellise muudatuse jaoks või üks kallim teisele, et armastan Sind sellisena nagu oled.

Minus on alati tekkinud samaaegselt nii kurbus, kui ärritus, kui midagi säärast kuulma olen pidanud. Muutuja ei soovi ju midagi halba, vaid ikka head – nii endale, kui ka oma lähedastele.

Mõnikord ütleb inimene sarnaseid asju iseendale ja teeb seda nii valjult, et ei kuulegi, mida lähedased, kes tema ümber juba tervislikuma elustiiliga on tutvust teinud, talle räägivad.

Inimese loomuses on olla ettevaatlik. Eriti väldime tegevusi, mille lõpptulemus pole teada. See puudutab ka toitumise ja oma keha muutmist. Kardame, et mis siis, kui see ebaõnnestub. Jah, see võib juhtuda, kui Sa satud valede nõuannete otsa või ühel hetkel otsustad käega lüüa. Nii jäädaksegi vanade kommete juurde, mille tulemus on etteaimatav, kuid kahjuks mitte hea.

Paljud inimesed ammutavad jõudu õnnestujate edulugudest, enne, kui otsustavad oma elus uue suuna võtta. Paljud peavad veel mitmeid lugema, et lõpuks äratundmiseni jõuda ja elumuutev otsus vastu võtta. Tea, et kõigis edulugudes figureerivad inimesed on olnud kunagi samas seisus, kus Sina võib-olla praegu. Ka neil on olnud ebakindluse hetki, teadmatust ja hirmu, kuid koos oleme need seljatanud ning nüüd on neil uus, tervislik elustiil, enesekindlus ja teadmine, et kui nad suutsid seda, suudavad nad saavutada ka teisi olulisi eesmärke oma elus. Kaotatud liigsed kilod ja halb enesetunne on asendunud parema vormi, enesekindluse ja energilise enesetundega.

Ma olen kindel, et kui muutuda soovid, ootavad ka Sind ees paremad ajad. Need aga ei tule iseenesest. Oma eesmärkide nimel peab pingutama – vähemasti alguses. Tea, et Sinu pingutusi saadavad minu head soovitused ja minupoolne tugi, millal iganes seda vajad. Ära limiteeri end ja ära lase seda teha ka mitte kellelgi teisel!

Ainuke inimene, kes Sind oma unistuste teostamisel takistada saab, oled Sina ise. Ei ole mingit põhjust ega mõtet kedagi teist süüdistada. Nihutame piire ja tõestame, et igaüks võib saavutada ideaalse figuuri. Koos saavutame Sinu kaalueesmärgid, lubab Erik Orgu oma blogis

Erik Orgu2Jõudu, edu soovides,
Erik Orgu

Head Uudised GoodNews