1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Traditsiooniline südamenädal algab sel aastal 14. aprillil
Traditsiooniline südamenädal algab sel aastal 14. aprillil

Traditsiooniline südamenädal algab sel aastal 14. aprillil

Monika Kuzmina südamete kollektsioonist Foto: Matti Paglant
Monika Kuzmina südamete kollektsioonist
Foto: Matti Paglant

Iga aasta aprillis on saanud kenaks traditsiooniks mõelda tavapärasest enam oma südame tervisele. Tänavu toimub traditsiooniline südamenädal 14.-20. aprill. Liikumisaasta toetamiseks ja tähistamiseks on see pühendatud liikumisele, mis on hea tervise üks peamisi aluseid.

Südametervisele pühendatud ettevõtmised üle Eesti algavad juba aprilli alguses ning jätkuvad ka peale ametliku nädala lõppu kuni kuu lõpuni. Ürituste peamised korraldajad on kohalikud omavalitsused, koolid-lasteaiad ning koostööd tehakse eraettevõtete ja kolmanda sektori organisatsioonidega.

Südame jaoks kasulik liikumine on aeroobne treening, näiteks jalgrattasõit, tantsimine, kiire kõnd, rulluisutamine, jooksmine jms, mistõttu leiabki enim aset just nende aladega seotud üritusi.

8. aprillil toimub Taheva vallas Valga ja Valka politseitöötajate ühine südamenädala matk, mis koosneb nii jalgsimatkast kui paadisõidust.

16. aprill toob Märjamaale traditsioonilise Käruralli, kus noored emad koos kärudega võtavad ette 8-kilomeetrise kõnni läbi alevi.

Viljandi Lossimägedesse on aga 27. aprillil oodatud kõik mehed end proovile panema “Mehiste Meeste Rajal”, kus tuleb muu hulgas ka näiteks vibuga lasta või rippsillalt alla laskuda.

Omale sobiva ettevõtmise leiab igaüks Terviseinfo veebilehel olevast sündmuste kalendrist.

Tervise Arengu Instituut kutsub kõiki organisatsioone ja asutusi üles näitama initsiatiivi ja hoolimist oma töötajate suhtes ning südamenädala raames oma asutustes läbi viima südamehaigusi ennetavaid tegevusi. Ideid ja häid praktikaid nende läbiviimiseks leiab samuti Terviseinfo lehelt.

Iga samm loeb!

Head Uudised GoodNews