1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tudengipäevadel saab osaleda vaimset tervist toetaval improõhtul
Tudengipäevadel saab osaleda vaimset tervist toetaval improõhtul

Tudengipäevadel saab osaleda vaimset tervist toetaval improõhtul

Professionaalsed improtajad koos Lõuna-Eesti sädeinimestega korraldavad kolmapäeval, 26. aprillil Genialistide klubis improkomöödia õhtu, kus saab näha improkomöödia etendust “Mis mõttes?”, kuulata arutelu improteatri mõjust vaimsele tervisele ja proovida töötoas erinevaid impromänge.

„Kevad on üliõpilastele, aga ka gümnaasiumiõpilastele pingeline aeg ning improteater aitab neid pingeid leevendada. On leitud, et impro aitab vähendada stressi, sotsiaalset ärevust ning aitab parandada suhtlemisoskuseid argielus. Positiivne mõju vaimsele tervisele tuleneb improteatrimängudes kasutatavatest põhimõtetest, mis suunavad tegema koostööd, eksimist aktsepteerima ja sellesse positiivselt suhtuma,” selgitas Peaasi.ee projektijuht Sandra Liiv.

Vaimset tervist toetav improkomöödia on maailmas levinud lähenemine, mille Peaasi.ee vaimse tervise spetsialistid koos improteatriga Ruutu 10 on kohandanud Eesti oludele vastavaks.

Peaasi.ee koos Ruutu 10-ga on koolitanud 17 lõunaeestlast, kes sügisel alustavad  Lõuna-Eesti kogukondades impro harrastusgruppide läbi viimist, et läbi lõbusa tegevuse toetada vaimset tervist.

  • Projekt „Peaasi ajab naerma!” on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.
  • Peaasi.ee tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasi.ee on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus tunnustati Peaasi.ee-d kodanikuühiskonna aasta tegija ja aasta vabaühenduse tiitlitega.
Head Uudised GoodNews