1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tunnustatud rinnaarst dr Riina Kütner: soovitan kõigil naistel osaleda sõeluuringutes ja enda tervist kontrollida
Tunnustatud rinnaarst dr Riina Kütner: soovitan kõigil naistel osaleda sõeluuringutes ja enda tervist kontrollida

Tunnustatud rinnaarst dr Riina Kütner: soovitan kõigil naistel osaleda sõeluuringutes ja enda tervist kontrollida

Täna osaleb Regionaalhaigla meeskond Vabaduse väljakul ja Kaarli puiesteel toimuval tervisemessil. Üritusest võtab osa ka tunnustatud rinnaarst dr Riina Kütner, kes vastab külastajate küsimustele ning annab tervisenõu.

Riina Künter

Regionaalhaigla telgis Vabaduse väljakul on esindatud kiirabikeskus, rinnakabinet, laboratoorium ja verekeskus. Kell 12-13 on Regionaalhaigla telgi külastajatel väga hea võimalus nõu küsida tunnustatud rinnaarst dr Riina Kütnerilt, kes vastab küsimustele ja õpetab, kuidas naised saavad ennast ise kodus kontrollida. „Kuna algstaadiumis rinnavähi elulemus on ka Eestis ligi 100 protsenti, soovitan kõigil naistel osaleda sõeluuringutes ja enda tervist kontrollida,“ rõhutas dr Riina Kütner. Messil on soovijatel võimalik registreeruda Regionaalhaigla rinnakabineti vastuvõtule ilma saatekirjata.

Toimub elustamise- ja esmaabi õpetus, võimalik on mõõta veresuhkrut, kolesterooli taset ja vererõhku, tutvustatakse Regionaalhaigla laboriteenuseid ning tehakse doonorluse teavitustööd. Regionaalhaigla verekeskus toob tervisemessil fookusesse afereesidoonorluse temaatika, öeldes oma üleskutses: „Sinus voolab mitme inimese jõud, kui tuled afereesidoonoriks.“

Sissepääs messile on tasuta ning mess on avatud 10-17.

Monika Kuzmina Peatoimetaja