1. Avaleht
  2. Tervis
  3. TUNNUSTUS I Põhja-Tallinna tervisekeskus sai nurgakivi
TUNNUSTUS I Põhja-Tallinna tervisekeskus sai nurgakivi

TUNNUSTUS I Põhja-Tallinna tervisekeskus sai nurgakivi

Täna asetati nurgakivi Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) uuele tervisekeskusele, mis ehitatakse endise Kopli polikliiniku asemele aadressile Sõle 63 ja mis hakkab kandma nime Põhja-Tallinna tervisekeskus.

LTKH juhatuse esimehe Imbi Moksi sõnul on uude tervisekeskusesse planeeritud ruumid kaheksale perearstikeskusele, milles on nimistuga perearste kokku 12, samuti mitmetele LTKH eriarstidele ja erialaspetsialistidele.

„Praeguste plaanide kohaselt hakkavad lisaks perearstidele tervisekeskuses vastuvõtte tegema hambaarstid, endokrinoloog, nina-kõrva-kurguarst, sisehaiguste arst, kirurg, uroloog, nahaarst, taastusarst, psühhiaater, samuti õed, ämmaemandad, füsioterapeut, massöör ja psühholoog,“ ütles Moks. Ta lisas, et hoonesse on tuleb ka röntgen- ja ultraheliuuringute tegemise ja laboriuuringuteks vajalike proovide andmise võimalus.

Tervisekeskuse arhitektuurse lahenduse autor on arhitekt Indrek Saarepera (OÜ Arhitektuuribüroo Visuaal), projekteeris Esplan OÜ ning hoonet ehitavad OÜ Mapri Ehitus ja OÜ Vanalinna Ehitus.

Kaidur Karba, Vanalinna Ehituse juhatuse esimees ütleb, et hoone on projekteeritud tervisekeskuse vajadusest lähtuvalt ja see tähendab tavapärasest suuremat rõhku eriosatöödel. Spetsiaalsed tehnosüsteemid luuakse hambaravile, samuti on arvestatud kiiritust kinnipidavate avatäidete ja seintega. „Hoone energiasäästlikkust aitavad saavutada päikesepaneelid katusel ning fassaadi külge integreeritud päikesekaitse ribid. Projekteeritud ventilatsioon on sobiv ka koroonaviiruse levimisviise arvesse võttes,“ lisas Kaidur Karba.

Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht ütles, et perearstiteenus ja laiemalt tervisekeskus peab olema inimese lähedal ja kvaliteetne. „Tunneme nüüdisaegse tervisekeskuse vajadust omal nahal, sest meie ehitusettevõttes on taas beebibuum,“ rääkis ta.

Mõlemad ehitusfirmad on seda meelt, et tellija panus projekteerimisse on olnud märkimisväärne ning kergendab seeläbi tööd ehituslikus etapis.

Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid teatas, et tal on hea meel, et linnaosa saab uue tänapäevase tervisekeskuse. Tema sõnul on linnaosa elanikel Põhja-Tallinna tervisekeskuse projekti vastu suur huvi. „Põhjatallinlased väga ootavad uut tervisekeskust ja nüüd saame tõdeda, et ehitustööd on jõudnud järgmisse etappi,” lisas Järvelaid.

Põhja-Tallinna tervisekeskuse rajamine rahastatakse osaliselt Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest ja samuti LTKH omavahenditest. Ligi 5500 ruutmeetri suuruse tervisekeskuse ehitus läheb maksma ca 5,7 miljonit eurot.

Plaanide järgi valmib tervisekeskus 2021. aasta teises pooles.

Head Uudised GoodNews