1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Üha enam eelistatakse kodumaist köögivilja
Üha enam eelistatakse kodumaist köögivilja

Üha enam eelistatakse kodumaist köögivilja

PorgandidEestlaste eelistus osta kodumaiseid puu-ja köögivilju on kasvanud märkimisväärselt. Nii oli augustis Rimi kauplustes müüdud köögiviljadest enam kui pooled kasvatud Eestimaal. Kõige populaarsemad kodumaised köögiviljad on kartul, kapsas ja porgand.

Rimi ostujuhi Margus Amori sõnul eelistatakse võimalusel Eestis kasvatatud köögivilju, seda eriti suve teises pooles ja sügisel, kui saagid valmivad. Seda näitavad augustikuu müügitulemused, mille järgi oli  Rimi kauplustest ostetud köögiviljast 51 protsenti kasvatatud Eestis.  Ostujuhi sõnul on tegemist märkimisväärse kogusega. Kodumaise köögivilja müügitulemused  oleksid tema sõnul palju suuremad, kui Eestis kasvatatud köögivilju, näiteks mugulsibulat ja tomatit oleks võimalik müüa aastaringselt.

Amor selgitas, et sel sügisel teeb jaekett koostööd 20 nii suure kui väikese partneriga ning septembris on Rimi viljade valikus 85 eestimaist puu- või köögivilja või maitsetaime

Kõige populaarsem kodumaine vili Rimi köögiviljaletis on kartul, mida müüdi augustis 240 tonni. Sellele järgnevad porgand ja kapsas, mida müüdi vastavalt 92 ja 79 tonni. Rimi köögiviljavalikus on kohaliku saagi kasvuperioodi ajal lisaks tavapärastele kodumaistele viljadele veel Eestis kasvatatud kollased ja rohelised suvikõrvitsad, aedoad, Savoy kapsas, punane kapsas ja kõrvits ning Eesti sibulad: valge ja punane ning  salatisibul. Sellest nädalast on  Rimi kauplustes müügil ka Eestis kasvatatud õunad, mis on lettidel senikaua kui tänavust saaki jätkub.

Rimi kauplustes on vastavalt hooajale ning sortimendile igapäevaselt müügil enam kui 300 erinevat sorti puu- ja köögivilju.

Head Uudised GoodNews