1. Avaleht
  2. Tervis
  3. UUEL AASTAL UUE HOOGA! Treener Maris Rõngelep: algaja jaoks on kindlasti trennis käimise raskeim osa diivanist välisukseni
UUEL AASTAL UUE HOOGA! Treener Maris Rõngelep: algaja jaoks on kindlasti trennis käimise raskeim osa diivanist välisukseni

UUEL AASTAL UUE HOOGA! Treener Maris Rõngelep: algaja jaoks on kindlasti trennis käimise raskeim osa diivanist välisukseni

Maris Rõngelep
Maris Rõngelep

Kuna enamuste inimeste uue aasta lubadused on enamasti seotud trenniga või tervisliku eluviisiga, siis rääkis Terase spordiklubi treeneri Maris Rõngelep sellest, kuidas leida motivatsiooni ning kui tähtis on inimese jaoks liikumine.

Kuidas leida motivatsiooni, et uuel aastal seatud eesmärk trenni tuleku osas täide läheks? 

Tuleb lihtsalt härjal sarvist haarata ja alustada kohe! Mitte homme, mitte järgmisel nädalal ega uuel aastal. Algaja jaoks on kindlasti trennis käimise raskeim osa diivanist välisukseni. Kõige tähtsam on olla järjepidev. Et mingist tegevusest kujuneks harjumus, on tarvis seda tegevust 21 korda läbi teha. Ja kindlasti pärast paari korda oskad juba leida lõppenud trennist seda kaifi, mis sind valdab riietusruumis tosse jalast võttes.

Milliseid treeninguid soovitaksite inimesele, kes tahab ennast vormis hoida? 

“Vorm” on suhteline mõiste. Mõne kliendi sooviks on oma keha toonust tõsta, mõni soovib rasva põletada. Teised jällegi suurendada vastupidavust või praktiseerida joogat. Terase Spordikeskuses on tunniplaan väga mitmekesine ja treenerid väga abivalmid. Kõige lihtsam on iseenda jaoks eesmärk püstitada ja siis mõne treeneriga konsulteerides leida just sinule sobilik treeningstiil. Mina isiklikult väga pooldan mitmekesisust ja omavahel erinevate stiilide miksimist.

SpordikeskusTeras_18

Kui tähtis üldse on inimese tervise jaoks see, et ta tegeleks järjepidevalt trenniga? 

Järjepidevalt trennis käivale inimesele on see tund aega justkui mahalaadimise aeg. Kogu päeva jooksul kogunenud stress ja mured õnnestub sul maandada just trennis, kus tuleb füüsiliselt pingutada ja muud mõtted unustada. Kuna tänapäeval on valdav istuv eluviis, siis on meie kehale hea igasugune liikumine ja liigutamine.

SpordikeskusTeras_10

Millises vanuses inimesed võiksid spordiklubi külastada? 

Spordiklubi on avatud igas vanuses inimestele. Tähtis on leida just endale sobiv treening. Vastavalt eale ja füüsilisele vormile on oluline, et inimene tunneb ennast trennis hästi. Oluline on jälgida enda enesetunnet ja endale mitte liiga teha.

SpordikeskusTeras_01

Joanna Müür 

Head Uudised GoodNews