1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Uuest aastast korraldab Tallinnas Tšornobõli veteranidele teenuste hüvitamist sotsiaalamet
Uuest aastast korraldab Tallinnas Tšornobõli veteranidele teenuste hüvitamist sotsiaalamet

Uuest aastast korraldab Tallinnas Tšornobõli veteranidele teenuste hüvitamist sotsiaalamet

Uuest aastast hakkab pealinnas Tšornobõli veteranidele teenuste hüvitamist korraldama Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet, varasemalt tegi seda MTÜ Harjumaa Tšernobõli Ühendus.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina märkis, et linn soovib viia veteranidega suhtlemise ning ravi- ja rehabilitatsiooniteenuste vajalike garantiikirjade väljastamise keskselt sotsiaal- ja tervishoiuameti juurde, just nagu koordineerib amet ka mitmeid teisi sotsiaalteenuseid pealinnas. „Muudatuse eesmärgiks ja linna sooviks on osutada teenuseid senisest võrdsemalt ja kõikidele veteranidele,“ tõdes Beškina. „Tallinnas elab ligi 500 veterani, kuid teenuseid on saanud viimastel aastatel vähem kui 200 veterani. Soovime, et vajalik info, teenuste kättesaadavus ja nende osutamine oleks tagatud kõigile veteranidele.“

Tallinna linna eraldatav summa veteranide teenuste tagamiseks on tänavu 40 590 eurot.

Veteranidele mõeldud teenused ja summad ei muutu. Nii kompenseeritakse jätkuvalt taastusravi summas kuni 250 eurot, hambaravi (sh. proteesid) 200 euro ning prillide ja prilliraamide eest kuni 60 euro ulatuses. Garantiikirja taotlemine teenuse saamiseks toimub kirjalikult. Selleks tuleb saata taotlus e-aadressile sotsiaal@tallinnlv.ee või paberkandjal postiga aadressil Paldiski maantee 48a, 10614 Tallinn.

Taotluses on vajalik lisada: taotleja nimi, isikukood, telefoninumber, e-posti aadress taotlejale garantiikirja koopia saatmiseks (e-posti puudumisel märkida paberkandjal kirja saatmise aadress), teenuse nimetus (taastusravi, hambaravi või prillide hüvitamine), teenuse osutaja nimetus (taastusravi puhul ükskõik milline vastava tegevusloaga teenuseosutaja; hambaravi puhul Tallinna Hambapolikliinik või ABCdent; prillide puhul Tallinna Optika) ning soovitud aeg teenusele minekuks.

Garantiikirjad väljastatakse pärast avalduse (või täpsustatud andmete) esitamist kahe nädala jooksul, kiiretel juhtudel püütakse seda teha lühema aja vältel. Garantiikirjad saadetakse teenuse osutajale e-postiga ja koopia veteranile.

Garantiikirju väljastatakse veteranidele alates 11. jaanuarist kuni 8. detsembrini 2021.

Head Uudised GoodNews