1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. Uus eesti köögi restoran Farm avatud
Uus eesti köögi restoran Farm avatud

Uus eesti köögi restoran Farm avatud

Restoran FARMTallinnas Müürivahe tänaval avati uus Eesti kööki pakkuv restoran FARM. FARM’i menüü on tunnustatud tippkoka Dmitri Roozi nägemus kaasaegsest Eesti köögist, mille keskmes on kodumaiste talutootjate värske kvaliteetne tooraine. Pakutavate toitude retseptid ja serveerimise esteetika on loodud koostöös peakokk Mihkel Kalbusega.

„Eesti köök tähendab minu jaoks siin ja praegu meie maalt pärit ja armastusega kasvatatud kvaliteetsest toorainest tehtud hea maitsega toitu. Me valmistame ja serveerime oma road kaasaegsel viisil, lisades traditsioonilistele maitsetele uusi loomingulisi nüansse. Meie toit on väga maitsev, heas mõttes lihtne ning ilus,“ kommenteeris FARM –i ideoloogiat Dmitri Rooz. „Neile, kes otsivad siiski midagi iidset ja väga algupärast, oleme lisanud menüüsse ka seajalad, siiski uues võtmes,“ lisas ta.

Restorani südames asub ainulaadne klaasseintega köök, mis võimaldab külastajatel toitude valmimist vaadata.

FARM –i toidud valmivad nii palju kui võimalik eestimaisest toorainest. Peamised koostööpartnerid, kellelt toorainet varutakse on Kopra, Konju, Kaarli, Kõldu ja Märjamaa talutootjad. Tänu neile valmivad FARM ’i köögis ehe kodujuust ja sõir, küpseb kanepiseemnetega rukkileib, külmas on oma jäätised, pannil alati hõrk talleliha ja potis kodumaised köögiviljad. Menüüsse lisatakse hooajati taludes värskelt küpsenud saadustest kohapeal
valmistatud tooteid nagu moosid, marineeritud hoidised, liköörid. FARM ostab kokku spetsiaalselt neile korjatud maitsetaimi, seeni ning marju töökatelt Eesti inimestelt.

FARM’is pakutakse kolme sorti oma õlut: Märzen, Pilsner ja Dunkles. Ainulaadsed on kohapeal valmistatavad astelpaju ja rabarberi limonaadid. Kohv valmistatakse just FARM – i tarbeks loodud eksklusiivsest röstist.

Interjööri luues on eesmärgiks võetud autentne kodanliku aja jõuka Eesti talu atmosfäär, mis toetab visiooni väärikast toidust ning aitab luua selle nautimiseks sobiva keskkonna.

Dmitri Rooz on esindanud Eestit Bocuse d’Ori 2010. aasta Euroopa eelvoorus, Global Chef Challenge’i Põhja-Euroopa finaalis 2007. ja 2009. aastal ning võitnud kokandusvõistlused Riga Open Culinary Cup 2009 ja 2009.  aasta Balti riikide peakokkade võistluse Peterburis. International Kremlin Culinary Cupi võistlusel 2006. aastal jagas ta II ja III kohta.

Mihkel Kalbus on tulnud Eesti Peakokkade Ühenduse kokkade konkursil Aasta kokk 2010 kolmandale kohale.

Farm kuulub kontserni koos restoranidega Beer House ja Korsaar. Avamisega tegeleva meeskonna kogemus ja professionaalsus võimaldab kohe tegevuse alguses kehtestada kindlad kvaliteedistandardid ja hoida neid stabiilsel
tasemel ka tulevikus

Restoran FARM on avatud pühapäevast neljapäevani 12.00 – 24.00. Reedest laupäevani 12.00 – 02.00. Kohti on restoranis 120 inimesele.

Head Uudised GoodNews