1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Uus kodumaine tasuta äpp aitab kauem elada!
Uus kodumaine tasuta äpp aitab kauem elada!

Uus kodumaine tasuta äpp aitab kauem elada!

TelleTTänasest on Android-seadmetele kättesaadav tasuta mobiilne rakendus TelleT, mis aitab kasutajal teada saada, millised esimese ringi uuringud on just talle vajalikud.

„Kuna erinevat infot terviseuuringute kohta on nii palju, siis selles valdkonnas orienteeruda on järjest raskem. Ka pole tavaline, et perearstid sellise pühendumisega patsientide eest hoolitseda jõuaks. Nii tekkiski idee grupi perearstide ja eriarstidega maha istuda ja luua selline rakendus,“ ütleb TelleTi idee autor Teele Teder.

Analüüsides kasutaja andmeid annab TelleT teada, millised on need meditsiinilised uuringud (sisaldab ka sõeluuringuid), milles just tema peaks osalema. Et meditsiinimaailmas oleks mugavam orienteeruda, annab TelleT infot ka vajaminevate uuringute kohta- miks seda üldse vaja on, kuidas registreerida, mida ettevalmistumiseks teha, mis uuringul toimub ja seda kõike sõbralikus ning arusaadavas keeles.

Et kasutaja hiljem ka oma tulemusi mäletaks, saab need oma sõnadega äppi kirja panna. Nii saab kasutaja oma tervisest tervikpildi. TelleTi abiga ei tule ka enam oma pead erinevate uuringute sageduste pärast vaevata- äpp tuletab meelde, millal tuleks taaskord kolesterooli mõõta või näiteks rindkere röntgenile suunduda.

Kuna meditsiinimaailm on pidevalt muutuv, hoiab TelleTi meeskond toimuval näppu pulsil ning kõikidest muudatustest antakse rakenduse värskendusega märku.

TelleTi saab alla tõmmata SIIT!

Head Uudised GoodNews