1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Uutest kiirkliinikutest otsis avakuul abi 1300 inimest
Uutest kiirkliinikutest otsis avakuul abi 1300 inimest

Uutest kiirkliinikutest otsis avakuul abi 1300 inimest

Kahes Tallinna kaubanduskeskuses tegevust alustanud uudseid Confido Kiirkliinikuid külastas avakuul 1300 tervisemurega patsienti.

“Näeme, et kiirkliinikutes on kõige kiiremad päevad just nädalavahetuseti ja pühade ajal. Laupäeviti-pühapäeviti külastati avakuul kumbagi kiirkliinikut keskmiselt 50-60 korda päevas,” selgitas Confido Kiirkliinikute juht Triinu Stanford. Ta lisas, et kui Nautica keskuses avatud kiirkliinikusse tullakse kõikjalt üle Tallinna ja suure osa patsientidest moodustavad ka turistid, siis Lasnamäe Centrumi kiirkliinikut külastavad valdavalt just ümberkaudsed elanikud.

Confido Kiirkliinikute arst Andreas Abel kommenteeris, et arsti vastuvõttudest suurema osa moodustasid jaanuaris äkilised haigestumised: palavik, hingamisteede ja kuseteede põletikud ning gripi- ja sugulisel teel levivate infektsioonide kahtlus. Õe vastuvõtule pöördutakse aga kõige rohkem vaktsineerimise, nahamuutuste uurimise, reisinõustamise, mootorsõidukijuhi tervisetõendi saamise ja erinevate vereanalüüsipakettide sooviga.

“Kõige rohkem on praegusel viirusteperioodil olnud kiirkliinikutesse pöördujate seas tööealisi inimesi, aga ka omajagu lastega peresid,” analüüsis Abel, kelle sõnul on patsientide jaoks oluline, et saab ka töövõimetuslehe kiirkliinikus endale sobilikul ajal avada. Jaanuaris oli tema kinnitusel keskmine ooteaeg õe konsultatsioonile 1-2 minutit. Arsti vastuvõtule pääses enamikel juhtudel 5 minutiga.

“Tundub, et info uute kiirkliinikute kohta on inimesteni jõudnud ja külastajatearv jätkab kasvu ka veebruaris,” kinnitas Triinu Stanford, kelle sõnul on kiirkliinikutesse võimalik kiirelt ja diskreetselt tervisemurega pöörduda aega broneerimata kogu päeva vältel ning seda ka õhtuti ja nädalavahetuseti, kui perearstile ei pääse.

Esimesed Confido Kiirkliinikud on avatud Nautica keskuses ja Lasnamäe Centrumis iga päev keskuste lahtiolekuaegadel vahemikus 9-21. Vastuvõtud on tasulised. Neile pääseb ka elavas järjekorras, ent kindla aja saab kiirkliinikusse broneerida aadressil Kiirkliinik.ee või lühinumbril 1500.

Confido Healthcare Groupi kuuluvad erinevate kaubamärkide all teenuseid pakkuvad kliinikud: pere-, üld- ja eriarstiabi pakkuv Confido Meditsiinikeskus, kaubanduskeskustes asuvad Confido Kiirkliinikud, Confido Vaimse Tervise Keskus, Confido Sõltuvusravikeskus, töötervishoiule keskenduv Confido Töötervishoid, radioloogiateenuseid osutav Confido Radioloogiakeskus ja laserravikeskus Vitaclinika. Lisaks kuulub gruppi Arstlik Perenõuandla, mis haldab populaarset perearsti nõuandetelefoni 1220. Kokku koondavad grupi ettevõtted rohkem kui sadat erinevat terviseteenusepakkujat.

Head Uudised GoodNews