1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Väärikas iseseisev elu omas kodus on võimalik hooleandja abiga
Väärikas iseseisev elu omas kodus on võimalik hooleandja abiga

Väärikas iseseisev elu omas kodus on võimalik hooleandja abiga

Hooleandja teenuste startup CareMate sai Innove Euroopa Struktuurifondi toetuse arendamaks uut infosüsteemi, mis aitab vahendada kodu- ja isikuhooldusteenuseid. Tegemist on olulise avaliku ja erasektori koostööga, kus riik, esmalt toetades uudsete lahenduste loomist, aitab looduga perspektiivis leevendada riigi jaoks olulisi valupunkte.

Ettevõtte asutajal Marion Tederil on isiklik rohkem kui 6 aasta pikkune kogemus hooldajana Inglismaal.

CareMate’i peamiseks eesmärgiks on leevendada lähedaste hoolduskoormust, lubades hooldajaid töövõimeliste inimestena tagasi tööturule, kuniks hooleandja abivajajale appi käib. Lisaks on turule mõistlik ja vajalik tuua suur hulk ajutisi abikäsi, sest hooldajate puudus vananevas ühiskonnas on suur. Platvorm loob uusi töövõimalusi neile, kes kodus oma lähedasi hooldavad, aga saaks päeva jooksul korra-paar lähedal asuvat teist inimest aitamas käia ning seeläbi lisa teenida. Rääkimata näiteks hakitud päevagraafikuga tudengitest, kes saaksid ajaaugud tööga väärtuseks muuta.

Väärikas iseseisev elu omas kodus on hooleandja abiga võimalik ning vajadust hooldekodu järele on reaalselt võimalik edasi lükata.

Uuenenud platvorm saab kasutajatele avalikuks juba käesoleva aasta novembris.

Head Uudised GoodNews