1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Vadim Belobrovtsev: on väga oluline, et oma vaimse tervise heaolu poole püüdlemist alustaksid noored juba varakult
Vadim Belobrovtsev: on väga oluline, et oma vaimse tervise heaolu poole püüdlemist alustaksid noored juba varakult

Vadim Belobrovtsev: on väga oluline, et oma vaimse tervise heaolu poole püüdlemist alustaksid noored juba varakult

Neljapäeval, 3. oktoobril kell 10–15.00 toimub Nõmme Kultuurikeskuses noorte inspiratsioonipäev „Minu vaimne tervis“, kus oma ala eksperdid jagavad noortega vaimse heaolu retsepti, mis sisaldab nii isiklikke lugusid, nõuandeid ja nippe.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul soovitakse vaimsele tervisele keskendunud inspiratsioonipäeval panna noori rohkem mõtlema oma sisemisele heaolule ja anda neile kasulikke ning praktilisi teadmisi, mida tuleks selles osas silmas pidada. „On väga oluline, et oma vaimse tervise heaolu poole püüdlemist alustaksid noored juba varakult. Kiire koolitempo ja muretsemine võivad noore kergelt viia probleemideni, mis võivad suuresti mõjutada ka noore tulevikku,“ märkis Belobrovtsev. „Kuigi alati ei pruugi vaimse tervise probleemid olla ennetatavad, saavad noored ka ise selle heaks ära teha, et leida eneses tasakaalukas ja õnnelik meelerahu. On tähtis, et noortel oleks teada, kuhu või kelle poole tuleks üleüldse pöörduda, kui neil peaksid tekkima stressist ja kiirest elutempost tulenevad psühholoogilised probleemid.“

Viietunnisel inspiratsiooni tulvil arutelupäeval räägitakse toitumisest, liikumisest, unest, sotsiaalmeediast ning keskendumisest. Üritusel astuvad inspiratsioonikõnedega üles tõusev täht bikiinifitnessis Amani Kiivikas, MyFitnessi treener Kaspar Kaldoja, toitumisnõustaja Kadi Kõiv, unenõustaja Krista Peet ja MTÜ Vaikuseminutite sisekoolitaja Malle Rajangu.

Üritusel osalemine on kõigile tasuta. Inspiratsioonipäevale saab end registreerida ja päevakavaga tutvuda Tallinna noorteinfo veebilehel.  

Head Uudised GoodNews