1. Avaleht
  2. Tervis
  3. VÄGIJOOKIDETA JAANIPIDU I Paarsada inimest nautis Liipa talus vägijookideta jaanipidustustel Ott Leplandi kontserti
VÄGIJOOKIDETA JAANIPIDU I Paarsada inimest nautis Liipa talus vägijookideta jaanipidustustel Ott Leplandi kontserti

VÄGIJOOKIDETA JAANIPIDU I Paarsada inimest nautis Liipa talus vägijookideta jaanipidustustel Ott Leplandi kontserti

Kui üle Eesti peeti sel nädalal suve valgeimate öödega jaanipidusid, siis mitte kõigil ei olnud menüüs kindlas korras alkohol. Üks tervislikum ja alkoholist prii jaanituli toimus 24.juunil Tallinna külje all Liipa Talu Koolitus- ja Puhkekeskuses juba neljandat korda.

Foto: Eiko Lainjärv

Pidu ja pillerkaar kestis siiski hilisõhtuni ning traditsioonilisi jaanipäeva traditsioone nautisid nii noored kui vanad ning pered koos lastega.

Foto: Eiko Lainjärv

Liipa Talu jaanitule ühe korraldaja Kairi Jerlovi sõnul on sündmuse eesmärk teadvustada inimesi, et hea pidu ei pea alati tähendama alkoholi ning propageerida tervislikku, aktiivset ning elustiili kogu perele. Kohapeal sai nautida häid maitseelamusi, Ott Leplandi kontserti ning muud meeleolukat programmi.

Foto: Eiko Lainjärv

Kaine õhtu jättis kõigile osalejatele rohkelt mälestusi tegevustest, mida nii pisematele kui suurematele viis läbi õhtujuht Sven Sumberg. Kogu Liipa Talu õu oli täis säravaid silmi: kes mängis või meisterdas ühes nurgas, kes täiskasvanutest võistles aga lõbusates katsumustes Liipa Talu Jaani ja Jaanika tiitli nimel. Enne veel, kui pealaval hakkasid kõlama Ott Leplandi ja Karl-Erik Tamme esituses vanad tuttavad lemmikud, hoidsid tuju üleval Duo Trahh Jõgevamaalt ning selgus esimene ametlik Liipa Talu kokteilimeister.

Foto: Eiko Lainjärv

Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja süütas tervitussõnade järel jaaniõhtu lõkke.

Foto: Eiko Lainjärv

Peaesineja Ott Lepland jäi kaine, aga lõbusa publikuga jaanitulel väga rahule. “Sellised sündmused on väga tänuväärt ning neid peaks leiduma rohkem,” ütles Lepland.

Head Uudised GoodNews