1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Vähiliit kutsub rinnavähiennetuskuul roosat linti kandma
Vähiliit kutsub rinnavähiennetuskuul roosat linti kandma

Vähiliit kutsub rinnavähiennetuskuul roosat linti kandma

Rinnavähiennetuskuu raames toimub ka sel aastal Eesti Vähiliidu kampaania „Roosa ruulib“, mille eesmärk on kutsuda noori naisi rindade tervisest hoolima ja kontrollis käima.

Väga oluline on, et naised hooliksid ise oma tervisest: külastaksid regulaarselt günekoloogi ja perearsti ning kontrolliks ka ise rindu enesevaatluse abil. Enesevaatlust on soovitatav läbi viia üks kord kuus. Vähiliit soovitab naistele salvestada nutitelefonidele ka eestikeelne põhjalike juhenditega enesevaatluse tasuta rakendus.

„Roosa ruulib“ kampaania saab avalöögi 8. mail kell 12 Stockmannis. Avaüritusel jagab Epp Kärsin praktilisi nõuandeid, kuidas end kodus jälgida, ja julgustab naisi eluliste näidete abil julgelt arsti poole pöörduma, kui selleks tekib väiksemgi kahtlus.

Vähiliit annab üritusel ülevaate, kuidas on hetkel Eestis olukord rinnavähki haigestumisega ja selle ennetusega. Juba kümme aastat Eestis ringi liikunud mammograafiabussi näitel tutvustatakse üllatavaid näitajaid rinnavähist ja sadadest päästetud eludest.

Kuu keskseks eesmärgiks on teadlikkuse tõstmine rinnavähiga seotud teemadest. Sellele eesmärgile saab kaasa aidata igaüks, jälgides vähiliidu kampaaniat sotsiaalmeedias ja aidates jagada vähiennetuse ja varase avastamisega seotud sõnumeid. Maikuu jooksul viiakse jälgijate seas läbi mänge ja loosimisi.

Roosa lint kui lootuse sümbol on rahvusvaheliselt kasutuses, et juhtida tähelepanu rinnavähi varajase avastamise vajalikkusele. Roosat linti kandes näitame, et hoolime endast, oma lähedastest ja neist, kes on haigestunud rinnavähki.

Rinnavähi varajase avastamise ja ennetustegevuse toetuseks saab roosasid linte soetada Eesti Vähiliidust. Vähiliidu rinnavähialase teavitustöö toetamiseks on oodatud ka annetused vähiliidu arveldusarvele (MTÜ Eesti Vähiliit a/a EE562200221002163986, märksõna Roosa Ruulib).

Head Uudised GoodNews