1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Verekeskus tunnustab tublisid doonoreid
Verekeskus tunnustab tublisid doonoreid

Verekeskus tunnustab tublisid doonoreid

Verekeskus-palub-A-positiivse-veregrupiga-inimeste-abiPõhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus tunnustab 25. aprillil Tallinna raekojas tublisid pealinna ja Harjumaa doonoreid.

Tänavu tõstab verekeskus esile aktiivseid afereesidoonoreid, kes on loovutanud verekomponente ligi kümnel korral, sh 2014. aastal. Aferees on protseduur, mille käigus eraldatakse separaatori abil verest vajalik komponent või komponendid ning ülejäänud veri kantakse doonori vereringesse tagasi.

Samuti tänab verekeskus Raekojas neid doonoreid, keda on eelmisel aastal kutsutud erandkorras verd loovutama konkreetse patsiendi jaoks, ning standarderütrotsüütide doonoreid, kelle verest valmistatakse reagente, mille abil analüüsitakse teiste doonorite verd. Igal aastal on tänuürituse fookuses erinevad doonorid, keda varem ei ole Raekotta kutsutud.

„Soovime sel aastal tunnustada neid doonoreid, kes tulevad telefonikõne peale appi, lükates edasi oma igapäevased toimetused. Praeguse kiire elutempo juures on see väga suur vastutulek,“ ütles Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Riin Kullaste.

Traditsiooniliselt annab verekeskus samal päeval üle ka Suure Doonorikruusi auhinna parimale doonorlust toetavale omavalitsusele, kelleks seekord on Keila linn. Auhinda tuleb vastu võtma Keila abilinnapea Eike Käsi.

„Keila linn on olnud pikaaegne ja aktiivne doonorluse toetaja, kohalik ajaleht on operatiivselt kajastanud doonoripäevi ja –telke ning vereloovutamise aktiivsus liigub Keilas tõusvas joones. Viimase kümne aastaga on doonorite hulk sealses elanikkonnas tõusnud kolmelt protsendilt viie protsendini ja see on väga tubli tulemus,“ põhjendas valikut Regionaalhaigla verekeskuse arendusjuht Ülo Lomp.

Mullu läks Suure Doonorikruusi auhind Haapsalu linnale, varem on tunnustuse pälvinud ka Narva, Paide ja Rakvere.

Doonoreid tuleb austamisüritusele tervitama riigikogu riigikaitse komisjoni esimees Marko Mihkelson ja esineb noortekoor Hellas.

Päevakava 25.04

12.00 Muusikaline tervitus, esineb noortekoor Hellas
12.10 Avasõnad ütleb Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Riin Kullaste
12.15 Doonoreid tervitab riigikogu riigikaitse komisjoni esimees Marko Mihkelson
12.25 Muusikaline vahepala
12.40 Keila linna tunnustamine Suure Doonorikruusiga
12.45 Doonoreid tervitab Keila abilinnapea Eike Käsi
12.50 Esineb noortekoor Hellas
13.00 Kohvilaud
14.00 Vastuvõtu lõpp

Head Uudised GoodNews