1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. VESTLUSÕHTU I Miks dieedid ei toimi ja kuidas tegelikult kaalu langetada?
VESTLUSÕHTU I Miks dieedid ei toimi ja kuidas tegelikult kaalu langetada?

VESTLUSÕHTU I Miks dieedid ei toimi ja kuidas tegelikult kaalu langetada?

Pharma Nordi koolitaja, toitumis- ja terviseterapeut Triin Terasmaa ja MaiWistik brändi looja, loodusterapeut ja joogaõpetaja Mai-Liis Kivistik korraldavad iga kuu viimasel neljapäeval vestlusi terviseteadlikkuse teemadel. 26. jaanuaril toimub loeng dieetide kohta, kus selgitatakse, millised on „kiiresti peenikeseks“ müüdud ja miks need ei toimi, miks tekib jojo efekt ja milliseid mõttemustreid peaks kaalu langetades murdma.

Dieetide põhiprobleem on, et keha ei saa toitu kätte

Triin ja Mai-Liis rõhutavad, et dieedid kätkevad endas ohtusid tervisele, kui kaal liialt kõigub ning vähendatakse liialt süsivesikuid.

Nad selgitavad, et tavaliselt on peamine probleem selles, et keha ei saa toitu kätte. Inimeste tavaline toidulaud on väga kesine, toitainete puudust suurendavad lisaks töödeldud toidud.

Mai-Liis Kivistik. Foto Helen Tulp

Kas ja milliseid preparaate võiks võtta?

Triin võtab terve hooaja vältel läbi palju erinevaid teemasid toidulisandite valdkonnast. See tähendab, et igal korral on osa vestlusest ülevaade toidulisanditega seotud mingist küsimusest, kuidas valida, mida valida, miks võtta toidulisandit, kuidas saada tervisekasu, mida jälgida, kas kõige odavam või kõige kallim, mida koos ja mida eraldi võtta, millised ravimid mõjutavad toitainete omastamist organismis. Iga kord räägib ta ka põgusalt, mida teadlased põnevat on avastanud.

Dieetide loengus selgitab ta, kuidas on abiks koensüüm Q10, millist preparaati valida, kui palju seda võtta ja mida on teadlased välja uurinud.

Triin Terasmaa (Foto Helen Tulp)
Triin Terasmaa. Foto Helen Tulp

Kuidas taimed tervist toetavad?

Mai aga avab sügavamalt ravimtaimede maailma. Miks ja kuidas taimed meid igal aastaajal toetavad ning kuidas üht või teist ürti kasutada. Ta selgitab lähemalt, kuidas taimedega sõbraks saada ning tuua nad endale igapäevasesse kasutusse. Miks meil üldse on vaja pöörata tähelepanu ravimtaimedele ja kuidas ürtide tarbimine immuunsust hoiab?

  • Rohkem infot sündmuse kohta SIIT!

Head Uudised GoodNews