1. Avaleht
  2. Tervis
  3. VIDEO I 15 kirurgi üle maailma viisid liitreaalsuse abil läbi 24-tunnise operatsioonidemaratoni
VIDEO I 15 kirurgi üle maailma viisid liitreaalsuse abil läbi 24-tunnise operatsioonidemaratoni

VIDEO I 15 kirurgi üle maailma viisid liitreaalsuse abil läbi 24-tunnise operatsioonidemaratoni

Eelmisel nädalal viisid 15 kirurgi 13 riigist ööpäeva jooksul läbi 12 ortopeedilist operatsiooni, kasutades liitreaalsust. Kirurgid tegid virtuaalselt koostööd Microsoft Hololens 2 ja Dynamics 365 kaugabi toel, neid juhatas professor Thomas Grégory Prantsusmaa haiglast Avicenne AP-HP.

24-tunnise ürituse raames juhtis professor Grégory ja tema meeskond kõiki liitreaalsuse operatsioone Avicenne AP-HP haiglast. Hololens 2 ja Dynamics 365 kaugabiga said kirurgid erinevatest riikidest visualiseerida ja opereerida hologrammi abil ning jagada konkreetseid operatsioone puudutavaid teadmisi üksteisega reaalajas.

„Liitreaalsus muudab meie kirurgilisi praktikaid. Hololens 2 toimib assistendina ja võimaldab meil kasutada tehnoloogiat operatsioonide turvalisemaks muutmiseks ja standardiseerimiseks,” kommenteeris ettevõtmist Grégory.

Lisaks ööpäevaringsele ülekandele täiendasid üritust 25 salvestatud ümarlaua arutelu, mis keskendusid tehnoloogia panusele kirurgiasse ja meditsiini tulevikule. Üle 60 rahvusvahelise tervishoiutöötaja arutasid segareaalsuse, tehisintellekti ja üldisemalt tehnoloogilise innovatsiooni tugevuste üle oma erialas. Need paneelid olid ka võimalus rõhutada e-tervise arendamise tähtsust ja tutvustada tervishoiukoolituste tulevikku.

Hololens on juhtmeta holograafiline segareaalsusega peakomplekt, mis ühendub rakenduste ja lahendustega, et võimaldada suuremat koostööd kasutajate vahel. Varasemate kujundustega võrreldes on Hololens 2 kirurgi jaoks kergem, mugavam ja terviklikum. Käte ja silmade jälgimise tehnoloogia tuvastab kirurgi pilgu, võimaldades neil suurema täpsusega töötada.

Head Uudised GoodNews