1. Avaleht
  2. Tervis
  3. VIDEO I Eestlased võimlesid oma südame ja tervise heaks
VIDEO I Eestlased võimlesid oma südame ja tervise heaks

VIDEO I Eestlased võimlesid oma südame ja tervise heaks

Pühapäeval toimus Pirita velotrekil Tallinna 20. võimlemispidu, kus kaasati esmakordselt kavasse pealtvaatajad, kui pealavastaja Tea Kõrsi juhendamisel paluti publikul püsti tõusta ning oma südame ja tervise heaks kahe minuti jagu võimelda.

„Haigekassa investeerib meie tervisesse kolossaalseid summasid, kuid see, mida saaksime ise oma tervise heaks teha, on tegelikult väga lihtne – tuleb ennast natukene rohkem liigutada,“ rääkis Kõrs publikule. „Kõigepealt tõsta üles üks käsi, siis teine käsi, nüüd tee kätega kaks plaksu ja üks ilus süda, sest see kõik, mis me teeme, on meie südame heaks. Kui meie väike süda ütleb üles, siis on jokk, siis on meiega kõik.“

Eesti Spordiselts Kalevi poolt korraldatud Tallinna 20. võimlemispidu „Maailma aeg“ tõi Pirita velotrekile üle kahe tuhande harrastusvõimleja ja üle nelja tuhande pealtvaataja. Noorimad esinejad olid kuuekuused beebid ja eakamad üle 70-aastased daamid. Lisaks Tallinna ja Harjumaale kaasas tänavune pidu võimlejaid ka Raplast, Haapsalust, Kullamaalt, Pärnu-Jaagupist, Võrust, Paidest, Kiviõlist, Viljandist, Setomaalt, Saaremaalt ja Hiiumaalt.

Head Uudised GoodNews