1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. VIDEO I Kirurg Veronika Palmiste kummutab vaktsineerimismüüte
VIDEO I Kirurg Veronika Palmiste kummutab vaktsineerimismüüte

VIDEO I Kirurg Veronika Palmiste kummutab vaktsineerimismüüte

„Inimestel, kellel on kõrgendatud tromboosihirm, soovitan pigem mõelda sellele, mida nad teevad ise oma elustiiliga. Näiteks suitsetamine on üks kõige olulisemaid tromboosi riskifaktoreid,“ leiab Ida-Tallinna Keskhaigla kardiovaskulaarkirurg Veronika Palmiste.

“Vaktsineerida tuleks ennast niipea kui võimalik. Me oleme pandeemiatingimustes ja peame midagi ette võtma, et oma endist elu tagasi saada. Vaktsineerimine on ainus võimalus selleks,“ kommenteeris dr Palmiste.

Vaktsineerimist soovitab ta ka oma patsientidele, kelle on eelkõige arteroskleroos: „Palun neil ennast vaktsineerida, kuna nad on riskigrupp ja kõige rohkem haavatavad, kui põevad raskelt COVID-19-t.“ Ida-Tallinna Keskhaigla on veresoontekirurgias üks kõige rohkem soonesiseseid protseduure tegev haigla ja seetõttu näeb dr Palmiste, et arteroskleroosi patsientidel ei ole mingit põhjust ennast jätta COVID-19 vastu vaktsineerimata.

Hetkel ei ole vaja ka kahelda üheski COVID-19 vastases vaktsiinis, mis on Eestis kättesaadavad. „Sellel ei ole vahet, mis vaktsiiniga tänasel päeval vaktsineerida. Võtke see esimene vaktsiin, mida teile pakutakse,“ soovitab dr Palmiste nii oma patsientidele kui ka kõigile teistele.

Head Uudised GoodNews