1. Avaleht
  2. Tervis
  3. VIDEO I Personaaltreener Kadri Paat: kehaline aktiivsus ei ole vajalik vaid vormi hoidmiseks, vaid ka vaimse tervise
VIDEO I Personaaltreener Kadri Paat: kehaline aktiivsus ei ole vajalik vaid vormi hoidmiseks, vaid ka vaimse tervise

VIDEO I Personaaltreener Kadri Paat: kehaline aktiivsus ei ole vajalik vaid vormi hoidmiseks, vaid ka vaimse tervise

Paljud meist lubavad uue aasta saabused alustada tervislikuma eluviisiga ehk toituda paremini, teha trenni ja hoolitseda enda füüsise eest. Paraku aga ei tulegi see alati nii lihtsalt ja jõusaalis rassimine ei pruugi kõigile meeldida. Kas ja kuidas on siiski võimalik saavutada unelmate vorm? Stuudios on külas MyFitnessi personaaltreener Kadri Paat.

Kadri sõnul on pärast piirangute leevenemist Harjumaal taas näha inimesi spordiklubides. “Kehaline aktiivsus ei ole enam ammu vajalik vaid vormi hoidmiseks, vaid mõnele on see ka väga oluline vaimse tervise aspekt,” selgitab ta, miks ikkagi inimesed käivad jõusaalides raskusi tõstmas.
“On neid, kes käivad igapäevaselt ja julgelt spordiklubis ning teevad trenni, aga on ka neid, kes nii väga kohapeal käia ei julge ja tahavad kodus enda trenni ära teha,” räägib ta.

Kodus teatavasti on ka palju kõrvaltegureid ja tihti on raske end üldse motiveerida liigutama. Mida selle puhul teha? “Inimesel on vaja, et keegi või miski tagant utsitaks, et trenn saaks ikkagi tehtud. Kui koroonakriis alguse sai, lõime platvormi NETFIT. Peagi on see kättesaadav kõigile ja seal on sadu erinevaid treeninguid, kus siis treenerid innukalt motiveerivad,” lisab Kadri.

Kadri sõnul tuleks trennitegemisega alustada pigem rahulikult ja kui ikka üldse pole varem füüsilise aktiivsusega tegeletud, oleks mõistlik algul teha trenni näiteks 2 korda nädalas. Tulemuste nägemiseks võiks olla treeninguid 3-4 korda nädalas.

Mida aga arvata kurikuulsast 10 000 sammu müüdist? “See soovitus on keskmisele inimesele teretulnud, aga seda ei saa võtta seda kui ainuõiget ja pühatõde, mis kehtiks kõigile,” selgitab Kadri ja lisab, et kui inimene saab oma füüsilise koormuse juba muu trenniga kätte, ei pea ta seda 10 000 sammu meeleheitlikult aga ajama.

Head Uudised GoodNews