1. Avaleht
  2. Tervis
  3. VIDEOD! Täna selgusid Rimi videokonkursi „Minu stiil on tervislik võitjad“
VIDEOD! Täna selgusid Rimi videokonkursi „Minu stiil on tervislik võitjad“

VIDEOD! Täna selgusid Rimi videokonkursi „Minu stiil on tervislik võitjad“

Foto: Artur Sadovski
Foto: Artur Sadovski

Täna anti Eesti Tervishoiumuuseumis üle auhinnad Rimi videokonkursi „Minu stiil on tervislik“ võitjatele. Konkurss kuulutati välja jaanuaris ning kokku laekus 50 videoklippi, millest finaali pääses 11. Esimese koha ja 300-eurose Rimi kinkekaardi võitsid Põltsamaalt pärit Tallinna tudengid Genet Schneider, Siimon Härm ja Siimar Kivisild. Teise koha ning 100-eurose kinkekaardi pälvis Jako Jõgi Saaremaalt ning kolmanda koha ja 50-eurose kinkekaardi sai Mattias Jõesaar Sauelt.

„Mul on hea meel, et tänapäeva noored on üsnagi teadlikud neid ümbritsevatest terviseriskidest ja pahedest ning saavad aru, milline on ebatervisliku eluviisi tulemus,“ sõnas projekti eestvedaja, Rimi turundus-ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja. „Finaali jõudnud videoklipid olid vaimukad, õpetlikud ning läbimõeldud. Hea on näha, et noored julgevad „ei“ öelda rämpstoidule, alkoholile ja suitsetamisele ning kutsuvad üles teisigi jagama sama mõtteviisi.“

„Tore, et oli laekunud päris paras ports videoid. See näitab, et noortele läheb korda tervislik eluviis või nad vähemalt pooldavad seda. Oli nii lihtsaid ideid ja teostusi, kui ka üllatavamaid ja keerulisemaid klippe. Loodan, et noored ei unusta seda sõnumit mida nad filmisid ning hoiavad end tervetena!“ lisas žüriiliige Saara Kadak.

„Klippides olid hästi esindatud suurimad terviseprobleemid nagu ebatervislik toitumine, vähene liikumine ning alkoholitarvitamine ja suitsetamine,“ ütles Tervise Arengu Instituudi kommunikatsiooniosakonna juhataja Helen Noormets. „Probleemidest räägitakse rohkem, seetõttu ehk ei paistagi silma, et suur osa noori toetab tervislikku elustiili. Teiste eeskuju on väga tähtis, eriti noortele ja seetõttu on ka taolised noortelt noortele kampaaniad vajalikud.“

Andrija Lilleoja sõnul kiputakse sageli arvama, et suure jaeketi eesmärk on ainult müüa, ükskõik mida ja kellele, kuid ajad on muutunud ning kaupmeeste vastutustundetu käitumine noorte suhtes on väga taunitav. „Sotsiaalne vastutustundlikkus on Rimi üks peamisi prioriteete ning kindlasti jätkame tervislikkusele üleskutsuvaid kampaaniad-konkursse ka edaspidi,“ lausus Lilleoja.

Võidutöö valis välja žürii, mille koosseisu kuulusid „Nullpunkti” osatäitja Saara Kadak, Noortebänd 2014 finalist ja noor muusik Alex Verlin, ühiskonnategelane Rasmus Rask, Tervise Arengu Instituudi kommunikatsiooniosakonna juht Helen Noormets, reklaamiagentuuri Idea AD loovjuht Tõnis Vassar ning Rimi turundus-ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja.

VAATA GALERIID!
Fotod: Artur Sadovski

Rimi konkursi „Minu stiil on tervislik“ võitjad:

I koht: Genet Schneider, Siimon Härm, Siimar Kivisild

II koht: Jako Jõgi

III koht: Mattias Jõesaar

Oma parima valis välja ka Buduaar ning samuti oli võimalus oma lemmikut valida Delfi Noorte Hääle lugejatel. Nende lemmikuks osutusid Anette Bakmanov ja Saara Kuum, kes saavad samuti 50-eurose Rimi kinkekaardi.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews