1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Viljandi maavanem tänas maakonna perearste pikaajalise koostöö eest
Viljandi maavanem tänas maakonna perearste pikaajalise koostöö eest

Viljandi maavanem tänas maakonna perearste pikaajalise koostöö eest

21. jaanuaril tänas maavanem Lembit Kruuse Viljandimaa perearste panuse eest maakonna elanike tervise ja ravi edendamisel ning tunnustas nende pikaajalist koostööd maavalitsusega üldarstiabi korraldamisel maakonnas.

Sellest aastast läks üldarstiabi korraldamine maakonnas maavalitsuselt üle Terviseametile. „Seadused muutuvad ja see on paratamatu. Meie koostöö ühes vormis küll lõpeb, aga kindlasti jätkub see mõnel teisel kujul, sest perearstid on kogukonna oluline osa,“ ütles Viljandi maavanem Lembit Kruuse maavalitsuse õppesaali kogunenud perearstidele.

„Nii arstide kui maavalitsuse eesmärk on sama – et meie inimesed oleksid terved ja oma eluga rahul,“ tõdes Lembit Kruuse. Tema sõnul on selle eesmärgi saavutamisel märkimisväärne osa terviseedendusel, mis on maavalitsuse ja perearstide tegevuses tähtsal kohal.

Tänutäheks kinkis maavanem igale maakonna perearstile raamatu „Tuhat teed sõpruseni“ või „Tuhat teed tarkuseni“, kuhu on koondatud erinevaid tsitaate, mõtteteri ja vanasõnu.

„Sealt on pärit ka tänulause juurde valitud hiina vanasõna, mis ütleb, et ühtki tublit tööd ei tehta vaeva nägemata,“ rääkis Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialist Luule Vitsur. „Usun, et arstid leiavad raamatust veel palju mõtteteri, millest neile endile ja nende patsientidele tulu tõuseb.“

Luule Vitsuri sõnul seisab esmatasandi arstiabi korraldamise lõplik üleandmine maavalitsuselt Terviseametile ja sellekohaste dokumentide allkirjastamine ees veebruaris. „Mõistagi on aga maavalitsus valmis tegema Terviseametiga selles valdkonnas ka edaspidi igakülgset koostööd, sest jutt käib ju meie maakonna inimeste tervisest ja heaolust.“

Tema sõnul on Viljandi maakonnas praegu 31 perearsti nimistut ja kõigil nimistutel on perearst olemas. Suurimaks probleemiks on arstide järelkasv, sest mitu tegutsevat perearsti on juba pensionieas või lähiaastatel sinna jõudmas.

Terviseameti peremeditsiini osakonna juhataja Pille Saar tutvustas kokkutulnud perearstidele olulisemaid muudatusi üldarstiabi korraldamises ja seda, kuidas need puudutavad otseselt perearste. Pooleteise tunni jooksul said arstid teavet muudatustest tegevuslubade taotlemise, nimistute suuruse ja nimistusse registreerimise, perearstide teeninduspiirkonna ja tegevuskoha, perearsti lühi- ja pikaajalise asendamise jm. teemadel.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews