1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Viljandi välijõulinnakut aitas avada Ott Kiivikas
Viljandi välijõulinnakut aitas avada Ott Kiivikas

Viljandi välijõulinnakut aitas avada Ott Kiivikas

Viljandis Männimäel avatud välijõulinnaku avamisel oli kohal Ott Kiivikas, kes näitas, kuidas trenažööre kasutada.

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul on välijõulinnakut Männimäele kaua oodatud. „Välitingimustes treenimise võimalustest ja nende tingimuste loomisest on räägitud palju. Mul on hea meel, et saame ühe välijõulinnaku kõigile huvilistele avada,” ütles Timpson. „See leiab kindlasti nii noorte kui ka täiskasvanute hulgas palju kasutust ja pakub mõnusat vaheldust nelja seina vahel treenimisele. Ma usun, et väljas treenimise võimaluste loomisega peab jätkama ja loodan, et varsti leiab välijõulinnakuid ka mujalt linnaruumist.”

Jõulinnakus on kaheksa treeningelementi. Jõulinnaku alus on terves ulatuses kaetud kummist mattidega, et trenažööride kasutamine oleks turvaline. Välijõulinnaku soovituslik kasutamisvanus algab 14. eluaastast. Treeningelemente saavad kasutada ka erivajadustega inimesed.

Välijõulinnaku seadmed ja nende paigaldamine läksid maksma umbes 40 000 eurot. Sellest 20 000 eurot tuli annetusena Sinilille kampaania kaudu Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingult ja 10 000 eurot Eesti riigilt Viljandi järve äärse sporditaristu arendamise projekti raames. Seadmed hankis ja paigaldas Tiptiptap.

Head Uudised GoodNews