1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Voronja galerii annab välja retseptikogumiku
Voronja galerii annab välja retseptikogumiku

Voronja galerii annab välja retseptikogumiku

14. septembril, mil toimub Sibulatee puhvetite päev, esitleb Voronja galerii oma puhvetis kogumikku „Voronja galerii retseptivihik“, kuhu on koondatud läbi kuue galeriisuve külaliste seas head tagasisidet saanud toitude retseptid.

“Kui me 2014. aastal Voronja galeriis esimese näituse avasime, öeldi meile, et avage parem kohe heaga kohvik ka, seda on Sibulateele väga vaja. Olime üsna kindlad, et kohvikut me kohe kindlasti mitte kunagi ei tee, aga kui külalised hakkasid saabuma ja iga teine küsis, kas kohvi saab ja natuke süüa ka, murdusime ühel hetkel, panime kohvikannu mulksuma ja pisut hiljem otsisime juba lapsepõlveaegsed vahvlirauadki välja,” selgitavad Voronja galeristid Kaili Kask ja Raul Oreškin.

Voronja koduses köögis on tehtud palju katsetusi, mille käigus on sündinud mitmedki road, mida seostatakse galeriiga. Retseptivihikust leiab kuulsate kardemonivahvlite ja sibulapiruka retseptid, aga ka sellesuvise galeristide väljakutse tulemuse: tuua tänapäeva kööki unustuste hõlma vajunud vanausuliste retseptivaramu.

Kogumiku on illustreerinud Tartu kunstnik Huupi ja kujundanud Eesi Raa. Kogumikku saab osta ainult Voronja galeriist.

Head Uudised GoodNews